x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîțu, în prima zi după ridicarea restricțiilor: „A fost wow”

Cîțu, în prima zi după ridicarea restricțiilor: „A fost wow”

de Alice Petrescu    |    15 Mai 2021   •   13:31
Cîțu, în prima zi după ridicarea restricțiilor: „A fost wow”
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu a anunțat pe pagina sa de socializare, că prima zi de relaxare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus în țara noastră reprezintă „primul pas important din revenirea la normalitate”. El a mai spus că astăzi a profitat de ridicarea restricțiilor pentru a-și cumpăra o cafea: „Eu deja am făcut o plimbare la prima ora până la cafea și a fost wow”.

 

 

În plus, șeful Executivului mulţumeşte tuturor pentru că au înţeles să respecte regulile și spune că urmează o nouă etapă de relaxare a măsurilor de restricţie, la 1 iunie.

"Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru că aţi înţeles să respectaţi toate regulile şi mai ales pentru că vă vaccinaţi. Astăzi ne bucuram toţi de primul pas important din revenirea la normalitate pentru că am lucrat împreună în acest an dificil. Vă mulţumesc. Urmează 1 iunie", a mai spus premierul.

Prima etapă a relaxării a intrat de astăzi în vigoarea, după ce Guvernul a adoptat o serie de măsuri, iar Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă a fost modificată. Principalele relaxări vizează renunţarea la portul măştii de protecţie în majoritatea spaţiilor deschise, dar şi la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii. 

Tot de sâmbătă, programul restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi teraselor este în intervalul orar 5,00 – 24,00.

Multe alte măsuri depind însă de rata de vaccinare, Guvernul stabilind noi ţinte pentru 1 iunie, 1 iulie şi 1 august.

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu