x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîțu ironic la adresa lui Ciolacu: Sper să vă găsească sănătos comunicatul INS

Cîțu ironic la adresa lui Ciolacu: Sper să vă găsească sănătos comunicatul INS

15 Mai 2020   •   11:39
Cîțu ironic la adresa lui Ciolacu: Sper să vă găsească sănătos comunicatul INS

Ministrul Florin Cîţu scrie, după ce INS a anunțat că PIB a înregistrat o creştere cu 2,4% pe seria brută, că estimările sale au fost confirmate. „Domnule Ciolacu, sper să vă găsească sănătos comunicatul INS!”, adaugă Cîțu.

„INS confirmă estimările mele! Măsurile implementate de noi au avut efect și economia a crescut în termeni reali în primul trimestru din acest an. În ciuda tuturor piedicilor și a scenariilor apocaliptice venite de la PSD și de la trompetele lor din spațiul public. V-am spus că facem lucruri fantastice!”, a scris Cîțu pe Facebook.

Ministrul susține că în acest an nu mai putem avea creșterea economică estimată la începutul anului: „Bineînțeles că vom avea un deficit mai mare. Dar am promis că facem totul pentru a limita efectele negative ale acestei crize pentru romani. Măsurile luate de noi, guvernul liberal, împreună cu cifrele pentru primul trimestru, îmi dau încrederea că economia începe să și revină din trimestrul trei și vom avea o dinamica în V. Există probabilitatea foarte mare să nu avem două trimestre consecutive de contracție a economiei. Adică să evităm recesiunea tehnică”.

Cîțu își termină ironic mesajul: „Comparativ cu trimestrul IV 2019, produsul intern brut în trimestrul I 2020 a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,3%. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 2,4% pe seria brută şi cu 2,7% pe seria ajustată sezonier” - INS. Acest mesaj trebuie citit în special de Ciolacu , Alfred și Budai . Că să vedeți că nu sunt răutăcios am făcut eu efortul să vă explic acest comunicat. Nu-l înțelegeați dacă-l citeați singuri”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu