x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă, despre Zaporojie: Nu avem date care să justifice niciun fel de îngrijorare

Ciucă, despre Zaporojie: Nu avem date care să justifice niciun fel de îngrijorare

10 Aug 2022   •   11:39
Ciucă, despre Zaporojie: Nu avem date care să justifice niciun fel de îngrijorare
Sursa foto: Hepta

 „Nu avem date care să justifice niciun fel de îngrijorare”, spune premierul Nicolae Ciucă despre situația de la centrala nucleară Zaporojia.

„În ultimele zile, pe fondul evenimentelor din Ucraina, din zona centralei nucleare de la Zaporojia, au existat o serie întrreagă de date și informații referitoare la pericolul pe care îl poate reprezenta un eveniment la această centrală. Până în acest moment, vreau să asigur și să dau garanții cetățenilor că nu avem date care să justifice niciun fel de îngrijorare. Monitorizăm permanent toate datele legate de mediu și suntem în permanentă legătură cu aut europene de specialitate, precum și cu partenerii din Ucraina.

Premierul spune că instituțiile statului au luat măsuri și sunt pregătite permanent să informeze în timp util și au fost luate toate măsurile pentru protejarea populației.

Ucraina și Rusia s-au acuzat reciproc pentru loviturile asupra celei mai mari centrale nucleare din Europa, care au avut loc în weekend. Kievul a anunțat că bombardamentele rusești de sâmbătă au avariat trei senzori de radiații și au rănit un muncitor de la centrala din Zaporojia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: zaporojia