x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soluție inovativă de consolidare pentru o clădire din București, fără mutarea locatarilor

Soluție inovativă de consolidare pentru o clădire din București, fără mutarea locatarilor

de Redacția Jurnalul    |    24 Iul 2023   •   14:00
Soluție inovativă de consolidare pentru o clădire din București, fără mutarea locatarilor

O clădire din Capitală va fi consolidată printr-o soluție tehnică inovativă, cu materiale cu emisii reduse de carbon și cu un ecran care va crește eficiența energetică, care permite realizarea lucrărilor fără mutarea locatarilor, a anunțat luni Primăria Capitalei.

Este vorba de un imobil de două etaje din str. Intrarea Văcărești, nr.2, Sector 4, la care intervenția se va face în exteriorul clădirii, ceea ce înseamnă că proprietarii nu vor mai fi relocați în alte locuințe.

Bucureștiul a fost acceptat recent în Programul Orizont Europa 2021-2027 care finanțează proiecte care au o componentă de cercetare cu aplicabilitate sau de testare a soluţiilor.

Astfel, Primăria Capitaleii, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, va primi pentru renovarea acestei clădiri fonduri nerambursabile în valoare de 568.000 euro.

Soluția tehnică inovativă de consolidare, la care lucrează specialiști ai unor universități din Olanda și Italia, va fi testată în București și în alte două orașe, Avellino şi Amsterdam.

„Intervenţia presupune consolidarea imobilului la exterior, printr-o soluţie având la bază materiale cu emisii reduse de carbon. Peste acest sistem se va aplica un ecran multifuncţional care va îmbunătăţi semnificativ eficienţa termică a clădirii, cu panouri fotovoltaice integrate. De asemenea, pentru monitorizarea pe termen lung se vor monta senzori seismici integraţi în sistemul de faţadă”, a transmis primăaria.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cladire consolidare