x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cluj: Un avion Tarom a adus peste 1,3 milioane de materiale medicale de protecţie din China

Cluj: Un avion Tarom a adus peste 1,3 milioane de materiale medicale de protecţie din China

29 Apr 2020   •   21:10
Cluj: Un avion Tarom a adus peste 1,3 milioane de materiale medicale de protecţie din China

Un avion al Tarom a adus din China primul transport de materiale medicale de protecţie pentru spitalele din judeţul Cluj. Este vorba de peste 1,4 de echipamente de protecţie pentru spitalele locale printre care măşti chirurgicale, mănuşi şi bonete, dar şi combinezoane şi ochelari.

Aeronava Boeing 747-800 a decolat în cursul dimineţii din Shanghai şi a aterizat după amiază pe Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, valoarea totală a transportului fiind de aproape 3,8 milioane de lei.

Cele mai multe materiale au revenit Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca care a alocat din bugetul propriu aproape 1,5 milioane de lei.

„Preţurile de achiziţie pe care noi, spitalele din Cluj, le avem sunt preţuri care includ preţul mărfii, costurile de transport, comisioane vamale. Nu există adaos comercial din partea societăţii care le-a importat”, a spus directorul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Petru Şuşca.

Materialele medicale sunt de calitate şi au fost aduse cu ajutorul echipei de voluntari ”Un Singur Cluj”, dar şi al autorităţilor locale.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: echipamente medicale din china