x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CNA a aprobat spotul pentru prevenirea populației cu privire la Codvid-19. Spotul nu va conține cuvântul „coronavirus”

CNA a aprobat spotul pentru prevenirea populației cu privire la Codvid-19. Spotul nu va conține cuvântul „coronavirus”

27 Feb 2020   •   11:43
CNA a aprobat spotul pentru prevenirea populației cu privire la Codvid-19. Spotul nu va conține cuvântul „coronavirus”

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, joi, spotul pentru prevenirea populației cu privire la infecțiile cu coronavirus, acesta urmând să nu conțină termenul bolii, fiind concentral asupra recomandărilor de igienă.

Lista de recomandări va fi difuzată din oră în oră şi include atât sfatul ”spală-te des pe mâini”, cât şi ”Folosiţi masca de protecţie numai dacă suspectaţi că sunteţi răcit sau sunteţi în apropierea oamenilor bolnavi.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a programat şedinţa extraordinară de joi dimineaţă după ce a primit o solicitare din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

CNA s-a întrunit într-o şedinţă extraordinară la solicitarea departamentului pentru situaţii de urgenţă pentru a permite o recomandare prin care populaţia să fie prevenită cu privire la infecţia de coronavirus. Aşteptăm spotul pe care îl vom difuza în regim de urgenţă tuturor radiodifuzorilor locali, naţionali şi regionali”, a spus Monica Gubernat, preşedintele CNA.

Mesajul cuprinde mesaje de igienă şi CNA recomandă difuzarea anunţurilor din oră în oră pentru a permite difuzarea într-un cadru cât mai larg, perioada recomandată de difuzare fiind ”atâta timp cât va fi necesar”.

„Aşteptăm şi alte recomandări, în sensul că poate vor promova şi simptomele pentru care ar trebui să ne prezentăm la medic”, a comentat Gubernat.

”Mi-aş fi dorit să fie asumat. Să vină din partea unei oficialităţi a statului, din partea Ministerului Sănătăţii plus Ministerul de Interne, să dea un pic de greutate, altfel va părea doar un carton pus pe ecran”, a spus Radu Herjeu, membru CNA după vizionarea anunţului care durează 29 de secunde.

Anunţul difuzat de televiziuni nu conţine cuvântul ”coronavirus” fiind concentrat asupra recomandărilor de igienă. ”Mesajele sunt mesaje-standard validate de medici”, a spus şeful serviciului de presă MI, Iulian Drăgoi, reprezentantul grupului de comunicare strategică al DSU. Clipul care conţine măsuri de autoprotecţie ar urma să aibă 29 de secunde şi va fi difuzat de televiziuni şi de posturile de radio.

”Vă rog, dacă se poate, ca recomandarea pentru difuzarea spotului să fie însoţită şi de o recomandare de a furniza informaţii către public doar din surse oficiale”, a arătat reprezentantul DSU.

Forma anunţului cu mesajul asumat de Guvernul României va fi transmisă CNA pe parcursul zilei de joi.

Reprezentantul TVR a solicitat membrilor CNA o opinie privind difuzarea noului anunţ în intervalul 6-22, împreună cu cartoanele oferite de Ministerul Sănătăţii privind gripa sezonieră. ”Cel mai bine este ca în momentul în care grupul de acţiune consideră că nu mai este cazul să facă o solicitare să întrerupem difuzarea spotului”, a propus reprezentantul TVR.

Recomandarea a fost adoptată în unanimitate de membrii CNA prezenţi la şedinţa de joi.

Radu Herjeu a solicitat o monitorizare privind televiziunile care au difuzat miercuri seară numele şi datele personale ale persoanei depistate ca purtătoare a noului coronavirus.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus cna codvid-19