x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CNA - Ralu Filip: Scrisoare deschisa

CNA - Ralu Filip: Scrisoare deschisa

05 Dec 2006   •   00:00

Presedintele CNA, Ralu Filip, a solicitat ieri Parlamentului, prin intermediul unei scrisori deschise, validarea in procedura de urgenta a candidatilor propusi de Presedintie, Guvern si UDMR pentru ocuparea a trei dintre cele sase posturi vacante de membri ai Consiliului.

"Consiliul National al Audiovizualului solicita Parlamentului sa valideze, in procedura de urgenta, candidatii propusi de Presedintie, Guvern si UDMR, in conformitate cu dispozitiile Legii 504/2002, pentru ocuparea a trei dintre cele sase posturi vacante de membri ai Consiliului", se arata in textul scrisorii.

SITUATIE. De aproape trei luni, CNA se confrunta cu problema lipsei de membri in cadrul institutiei. "Situatia a afectat imaginea, credibilitatea si autoritatea CNA, care, conform Barometrului de opinie IMAS pe noiembrie a.c., a pierdut 30 de procente din increderea publicului. Daca in luna mai, doua cercetari independente relevau o satisfactie si o incredere a publicului in CNA de 64% din numarul respondentilor, in prezent, cota de incredere a scazut la 35%. Consideram ca aceasta pierdere semnificativa a fost cauzata atat de blocajul institutional, cat si de intentia partidelor parlamentare de a mari numarul membrilor CNA de la 11 la 13", a spus Ralu Filip. El a adaugat ca "institutia se afla in incapacitate legala de a se intruni in sedinte publice si de a-si exercita atributiile ce decurg din calitatea sa de garant al interesului public in domeniul audiovizual. Din acest motiv, CNA nu poate sanctiona posturile ce nu respecta legislatia audiovizuala, nu poate acorda licente, nu poate aviza cesionarile de licenta si nu poate emite decizii de autorizare detinatorilor de licente. Toate acestea reprezinta daune aduse publicului, dar si radiodifuzorilor, ale caror interese legitime sunt grav afectate".

×
Subiecte în articol: observator