x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CNA / TVR, verificată din cauza Legii salariilor în educaţie

CNA / TVR, verificată din cauza Legii salariilor în educaţie

28 Oct 2008   •   00:00

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis marţi să verifice modul în care TVR a difuzat informaţiile despre promulgarea legii de mărire cu 50% a salariilor din educaţie, de către preşedintele Traian Băsescu, la data de 24 octombrie.



Decizia a fost luată de CNA în şedinţa de marţi, la propunerea lui Gelu Trandafir, membru al consiliului. "Postul public a transmis în direct doar reacţia premierului, nu şi declaraţia preşedintelui (...) Nu poţi să dai în direct reacţia şi să nu dai anunţul, aşa mi se pare mie, jurnalistic", a spus Gelu Trandafir.

El a cerut membrilor consiliului să monitorizeze abordarea Televiziunii Publice în legătură cu promulgarea legii de mărire cu 50% a salariilor din educaţie. În aceste condiţii, preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a solicitat Serviciului Monitorizare TV al Consiliului să verifice cum s-au difuzat la TVR informaţiile despre promulgarea legii, la ce ore şi ce personalităţi politice au vorbit despre acest subiect.

Reprezentanţii TVR au declarat pentru Mediafax că Societatea Română de Televiziune aşteaptă rezultatul evaluării CNA înainte de a se pronunţa cu privire la acest subiect.

×
Subiecte în articol: romania