x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CNADNR vrea să modernizeze 180 km de drum DN 67B cu peste 562 milioane de lei

CNADNR vrea să modernizeze 180 km de drum DN 67B cu peste 562 milioane de lei

20 Noi 2009   •   00:00

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va organiza o licitaţie pentru modernizarea Drumului Naţional 67B Scoarţa (judeţul Gorj) ­ Piteşti pe o distanţă de 188 de kilometri, valoarea estimativă a contractului fiind de 562,28 milioane de lei, fără TVA.

Firma câştigătoare va realiza serviciile de proiectare, respectiv expertiza tehnică, proiectul tehnic şi detaliile de execuţie, precum şi lucrările de modernizare, se arată într-un anunţ al CNADNR.
Din valoarea totală a contractului (aproximativ 131,44 milioane de euro, fără TVA), 11,46 milioane lei, fără TVA, reprezintă contravaloarea serviciilor de proiectare.
Contractul are o valabilitate de trei ani şi este finanţat dintr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii şi bugetul de stat.

În alegerea ofertei câştigătoare, se va ţine cont în proporţie de 50% de preţ, 25% de planul de organizare a execuţiei lucrării, 15% de procedurile tehnice de execuţie şi câte 5% pentru fiecare program de asigurare a calităţii lucrării, planul propriu de protecţie a mediului.
Pentru a participa la licitaţie, investitorii trebuie să depună o garanţie de nouă milioane de lei şi să fi avut în ultimii trei ani o cifră medie de afaceri de 80 de milioane de lei.

Ofertele vor fi deschise la 21 decembrie la sediul Direcţiei de Drumuri şi Poduri Craiova.
Valoarea contractului în euro a fost calculată la cursul de la 19 noiembrie anunţat de BNR, de 4,2778 de lei pentru un euro.

Mediafax

×
Subiecte în articol: observator