x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coincidenţă? RCS RDS scoate Antenele din grila DTH cu câteva zile înainte de începerea campaniei electorale

Coincidenţă? RCS RDS scoate Antenele din grila DTH cu câteva zile înainte de începerea campaniei electorale

22 Apr 2012   •   11:06
Coincidenţă? RCS RDS scoate Antenele din grila DTH cu câteva zile înainte de începerea campaniei electorale

Compania RCS – RDS a luat joi, la ora 24:00, decizia de a scoate de pe satelit programele televiziunilor Antena 1 si Antena 3. Apoi, la postul propriu de stiri, in dimineata zilei de vineri, a rulat in banda un mesaj prin care abonatii erau anuntati ca nu vor mai putea vedea emisiunile televiziunilor Grupului INTACT, motivand astfel: 'Antena Group, proprietarul celor 3 posturi TV, a retras acordurile de difuzare a acestor programe in reteaua Digi TV prin satelit si, ca urmare, RCS & RDS a fost obligat sa intrerupa difuzarea lor', se spune intr-un comunicat remis presei de catre RCS – RDS.

Ce s-a intamplat de fapt?

RCS –RDS era in negocieri pentru prelungirea contractului de redifuzare a Antenelor. O intalnire urma sa aiba loc vineri, 20.04, la 11,00. Doar ca, la ora la care urma sa aiba loc intrevederea, televiziunile Antena 1 si Antena 3 erau scoase din grila de aproape 12 ore din grila platformei DTH a RCS, ceea ce este o clara dovada de rea-credinta. Tot rea-credinta este si faptul ca RCS nu a asteptat avizul CNA, asa cum este legal, pentru a face modificari in grila de programe. De altfel, reprezentantii RCS au si declarat intr-un comunicat remis presei vineri dupa-amiaza ca, 'Pentru satelit, distribuitorii au dreptul, nu si obligatia sa retransmita Antena 1 si Antena 3'. Cu alte cuvinte, RCS si RDS nu vor sa retransmita Antenele. Restul sunt doar vorbe in vant. Cum ramane cu zecile de mii de romani care au platit abonamentul in avans pentru a receptiona toate posturile, inclusiv Antena 1 si Antena 3? Se pare ca interesele telespectatorilor nu prea conteaza. Ce posturi pot fi urmarite in locul AntenelorA Una generalista si alta de telenovele. Cu alte cuvinte, mesajul RCS pentru romani este: lasati televiziunile de stiri, uitati-va dumneavoastra la seriale siropoase.

Ce urmareste RCS - RDS?

Eliminarea celui mai important post de stiri din Romania, Antena 3, pentru ca Digi 24, postul propriu RCS RDS de stiri, sa castige audienta. Totodata, programele DTH sunt urmarite in principal de romanii din diaspora, care isi puteau face o parere obiectiva despre ce se intampla in tara urmarind si programele Antenei 3, singurul post care si-a asumat rolul de a critica deschis regimul aflat la putere. Ce vor putea auzi acum romanii din diaspora? Un cor de voci, de la mai multe televiziuni, favorabil puterii. Nu este usor, cand esti cea mai mare companie de cablu si DTH, sa iei o astfel de decizie, anume de a renunta, intr-o noapte, la a redifuza emisiunile televiziunilor INTACT, care reprezinta 19,1% din piata media, cel mai puternic trust de presa romanesc. Dar o curioasa coincidenta face ca, peste cateva zile, sa inceapa campania electorala. Televiziunile Grupului Intact pot fi urmarite pe toate retelele de cablu si la platformele DTH ale tuturor companiilor de profil, cu exceptia RCS-RDS.

Numarul de telefon la care se pot face reclamatii privind scoaterea din grila a televiziunilor INTACT MEDIA GROUP din retelele RCS - RDS, este 021.409.17.91.

×