x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Colaborare - Motanei in Guiness Book

Colaborare - Motanei in Guiness Book

de Anca Scarlat    |    19 Noi 2006   •   00:00

Copii plini de entuziasm, unii transformati pentru cateva ore in motanei, au contribuit la Cartea Recordurilor.

UTILUL SI PLACUTUL. Scolarii si prescolarii au muncit si s-au distrat transformandu-se in picturi

Copii plini de entuziasm, unii transformati pentru cateva ore in motanei, au contribuit la Cartea Recordurilor.

Ieri-dimineata, Capitala a gazduit un eveniment pe care copiii il vor uita foarte greu. Baloane colorate, kilometri de pictura, premii si cadouri pentru toti! Multa voie buna si rasete din toata inima, printre avioanele de la Romaero Baneasa. Avioane care i-au impresionat pe micutii colorati si veseli.

FASCINATI. Micutii pictori au ramas "pe baricade" mult dupa finalul evenimentului

PREMIANTII CULORILOR. Copiii de varste diferite au fost adusi la eveniment de elevii Liceului "Nicolae Tonitza" din Bucuresti. Care s-au prezentat in fata comisiei de evaluare a Cartii Recordurilor cu cea mai lunga panza pictata de copii. Si au fost premiati. Lucrarea, cu mii de flori multicolore, a fost realizata in doua saptamani, cu sase-sapte ore de munca zilnic. Dupa masuratori, rezultatul a fost intr-adevar remarcabil: 3.464,1 metri de creatie in culori! Recordul mondial a fost detinut pana ieri de Emiratele Arabe Unite, cu o pictura de 2.978 de metri, realizata in anul 2005 de 3.000 de copii. Romania le-a luat-o inainte cu panza la care au contribuit peste 800 de elevi de la Liceul "Tonitza". Opera lor a fost omologata de Andreea Banfi, reprezentant Guiness Book.

DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE. "Pictez pentru Cartea Recordurilor", spunea o fetita foarte concentrata deasupra panzei intinse pe jos. Toti au lucrat cu spor, pentru ca ultimii 200 de metri ai lucrarii au fost pictati chiar ieri de cateva sute de copii veniti la aeroport. Ei si-au adus contributia la recordul elevilor de la Tonitza. Multi se gandeau deja la urmatoarea panza si incepusera cu seriozitate pregatirile… Prescolarii s-au impartit in doua categorii: unii s-au indragostit de pictura si viseaza de ieri la celebritate, iar altii au fost impresionati de avioane. Si vor sa devina piloti.

POLITICIENI, FLORI SI COPII. La evenimentul organizat de Liceul "Tonitza" si UNICEF a participat premierul si doi ambasadori, ai Marii Britanii si Canadei. Calin Popescu Tariceanu a venit insotit de copii si de sotie. Recordul a fost confirmat in prezenta acestora, inca inainte de finalizarea masuratorilor, cand se stia deja ca panza are peste 3.400 de metri.
×
Subiecte în articol: observator