x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANSVSA a lansat luni Comandamentul Estival 2023

ANSVSA a lansat luni Comandamentul Estival 2023

de Redacția Jurnalul    |    26 Iun 2023   •   21:35
ANSVSA a lansat luni Comandamentul Estival 2023
Sursa foto: facebook

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a lansat luni Comandamentul Sezon Estival 2023. Activitatea acestuia se va desfășura pe litoralul Mării Negre până în 2 septembrie.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, în cadrul Comandamentului vor acționa echipe de control alcătuite din 40 de inspectori, organizate în cinci serii succesive de câte 2 săptămâni, pentru menținerea dezideratului „0 toxiinfecții alimentare”.

Verificările vor fi realizate de medici veterinari, delegaţi din cadrul altor 10 Direcții Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) judeţene, care, în perioada cuprinsă între 26 iunie și 3 septembrie, vor acţiona, alături de colegii din DSVSA Constanța.

Activitatea de control se va desfășura pe 6 zone de interes turistic și agrement de pe litoralul Mării Negre, începând cu localitatea Vadu, până în localitatea Vama Veche, astfel: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costinești, incluzând Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol și Mangalia.

Echipele de control vor avea sprijinul autolaboratorului și a Laboratorului sanitar veterinar si pentru siguranța alimentelor DSVSA Constanța. Se urmărește ca probele prelevate din materii prime, produse finite și testele de sanitație să fie analizate în cel mai scurt timp.

„Zonele de agrement din județul Constanța prezintă o dinamică aparte în perioada sezonului estival, caracterizată de înființarea unui număr mare de unități de alimentație publică și unități de vânzare cu amănuntul, cu caracter temporar. Pe toată perioada desfășurării activității Comandamentul Sezon Estival 2023, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor vor colabora și vor acționa împreună cu reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de inspecție și control. Activitatea Comandamentului Sezon Estival 20223 are scopul de a asigura, prin inspectorii oficiali, prin resurse logistice semnificative, evitarea apariției episoadelor de toxiinfecții alimentare și de a oferi un climat de siguranță alimentară turiștilor aflați în vacanță, pe litoralul Mării Negre”, se arată într-o postare pe Facebook

 

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia cetățenilor numărul de telefon 0786/577007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.

 

 

×
Subiecte în articol: comandament estival