x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisia Europeană, 610.000 euro pentru companiile din sectorul cultural independent din București

Comisia Europeană, 610.000 euro pentru companiile din sectorul cultural independent din București

22 Iun 2021   •   20:30
Comisia Europeană, 610.000 euro pentru companiile din sectorul cultural independent din București

Europeană a aprobat o schemă românească de 610.000 de euro menită să sprijine companiile active în sectorul cultural independent din București, în contextul pandemiei.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat. În cadrul acestui sistem, sprijinul public va lua forma unor granturi directe.

Scopul schemei este de a atenua nevoile de lichiditate cu care se confruntă beneficiarii din cauza măsurilor restrictive pe care guvernul român a trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului.

Sprijinul public va acoperi anumite costuri suportate de beneficiari în perioada august - decembrie 2020:

- cheltuieli de închiriere pentru sediul central / biroul operațional, până la o sumă maximă de 4.020 EUR (20.000 RON) pe lună

- cheltuieli cu utilitățile publice (de ex. căldură, electricitate, apă, canalizare, deșeuri, gaze naturale)

- salarii și contribuții pentru maximum 3 angajați, plafonat la salariul minim lunar național.

Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condițiile stabilite în Cadrul temporar. În special, ajutorul nu va depăși 1,8 milioane de euro per beneficiar și va fi acordat cel târziu la 31 decembrie 2021.

Mediafax

×