x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisia juridică a Senatului - raport favorabil cererii Justiţiei în cazul Şova

Comisia juridică a Senatului - raport favorabil cererii Justiţiei în cazul Şova

24 Noi 2015   •   15:05
Comisia juridică a Senatului - raport favorabil cererii Justiţiei în cazul Şova
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Senatorii jurişti au întocmit, marţi, un raport favorabil în cazul cererii privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a social-democratului Dan Şova.

Raportul a primit cinci voturi 'pentru', două voturi 'împotrivă' şi trei abţineri. Din cei 11 membri ai Comisiei, doar senatorul UDMR Pataki Csaba a absentat, iar senatorul PSD Ovidiu Donţu a fost înlocuit de Mihai Neacşu.

Raportul Comisiei este consultativ, el urmând să fie înaintat Biroului permanent pentru a fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei plenului Senatului de miercurea viitoare.

Dan Şova şi-a studiat marţi dosarul de şapte volume (aproximativ 3.000 de pagini) timp de aproape patru ore, ulterior fiind audiat de către senatorii jurişti.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere preşedintelui Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

În dosar a fost reţinut Mihai Bălan, director general al CET Govora, pentru abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale). Ulterior, Instanţa supremă a stabilit ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.

×
Subiecte în articol: dan sova comisia juridica senatori