x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Compania Remin poluează răul Săsar

Compania Remin poluează răul Săsar

de Jurnalul National    |    29 Aug 2007   •   00:00

Garda de Mediu Maramureş a amendat Compania Naţională a Metalelor Preţioase şi Neferoase Remin pentru scurgerile de cianuri inregistrate ieri la Exploatarea minieră Baia Sprie.

Garda de Mediu Maramureş a amendat Compania Naţională a Metalelor Preţioase şi Neferoase Remin pentru scurgerile de cianuri inregistrate ieri la Exploatarea minieră Baia Sprie.

In jurul orei 9:00, Comisariatul Judeţean Maramureş al Gărzii Naţionale de Mediu a fost sesizat de presa locală că din conducta de hidrotransport apă de mină a societăţii Remin din Baia Mare - Exploatarea minieră Baia Sprie, se constată scurgeri de lichide. Inspectorii au constatat că, pe fondul uzurii fizice a conductei, intr-o zonă de imbinare au apărut scurgeri de apă de mină.

Monitorizarea efectuată de Serviciul de Gospodărire a Apelor Maramureş a relevat faptul că apa de mină din conducta defectă conţine ioni de cupru, zinc şi mangan in concentraţii care depăşesc uşor limitele maxime admise. Intrucăt activitatea minieră a punctului de lucru Baia Sprie este oprită de peste doi ani, conţinutul in elemente nocive a apei de mină nu a generat influenţe majore asupra răului Săsar, aflat in apropiere. Compania a fost sancţionată contravenţional cu suma de 25.000 de lei.

FĂRĂ CIANURĂ. O conductă de transport a sterilului de la flotaţia centrală din oraşul Baia Sprie s-a fisurat marţi şi zeci de metri cubi de apă reziduală cu conţinut toxic s-au scurs in apele răului Săsar.

Cercetările au arătat că apele de mină scurse in răul Săsar nu conţin cianuri, a informat Prefectura Maramureş. Aceeaşi sursă a arătat insă că "specialiştii prezenţi la locul incidentului au prelevat probe de apă care vor fi analizate in laborator".

×
Subiecte în articol: verde!