x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Companie aeriană, dată în judecată deoarece nu a oferit despăgubiri celor blocați în aeroporturi

Companie aeriană, dată în judecată deoarece nu a oferit despăgubiri celor blocați în aeroporturi

de Redacția Jurnalul    |    03 Ian 2023   •   22:00
Companie aeriană, dată în judecată deoarece nu a oferit despăgubiri celor blocați în aeroporturi
Sursa foto: Hepta

Compania Southwest Airlines a fost dată în judecată pentru că nu a oferit despăgubiri călătorilor după anularea zborurilor din cauza furtunii din perioada Crăciunului.

Compania a fost dată în judecată de un pasager care susține că pasagerii afectați de anularea a peste 15.000 de zboruri nu au fost despăgubiți corespunzător, potrivit Reuters.

Într-o acțiune colectivă depusă pe 30 decembrie la tribunalul federal din New Orleans, Eric Capdeville a acuzat Southwest de încălcarea contractului după ce o furtună violentă care a măturat SUA cu puțin timp înainte de Crăciun a dat peste cap programul transportatorului.

Deși Southwest a promis să ramburseze cheltuielile pasagerilor, Capdeville spune că el și fiica sa nu au putut cumpăra alte bilete după anularea zborului lor din 27 decembrie spre Portland, Oregon, din New Orleans. Pasagerii afectați „nu-și pot folosi biletele de avion din vina lor și nu beneficiază de avantajul înțelegerii cu pârâtul", se arată în plângere.

Capdeville, un rezident din Marrero, Louisiana, cere despăgubiri pentru pasagerii zborurilor Southwest anulate începând cu 24 decembrie și care nu au primit rambursări sau despăgubiri.

Southwest nu a comentat demersul în instanță. Anterior, compania a promis că va acoperi „cheltuielile rezonabile” ale pasagerilor afectați cum ar fi plata hotelului, a mesei și a unei mașini de închiriat. Cei de la companie au avertizat că plata despăgubirilor ar putea dura câteva săptămâni.

Transportatorul a restabilit în mare parte operațiunile pe 30 decembrie, la câteva zile după ce alte companii aeriene afectate de furtună și-au revenit.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: companie aeriana despăgubiri