x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Companiile Ministerului Economiei trebuie să renunţe la achiziţia de maşini sau mobilier

Companiile Ministerului Economiei trebuie să renunţe la achiziţia de maşini sau mobilier

de Mediafax    |    21 Mar 2012   •   10:23
Companiile Ministerului Economiei trebuie să renunţe la achiziţia de maşini sau mobilier

Companiile controlate de Ministerul Economiei vor renunta la unele achizitii, precum masini sau mobilier pentru birouri, si au ca termen limita data de 26 martie pentru a publica listele cu toate cheltuielile, a declarat ministrul de resort, Lucian Bode.

"Avem termen 26 martie pana cand toate companiile din subordinea ministerului au obligatia sa isi publice cheltuielile, intentiile de achizitii. Acest proces vizeaza transparenta. In paralel, facem o evaluare pe fiecare companie, pentru ca sunt multe cheltuieli justificate, dar in opinia mea sunt unele la care acum putem renunta, putem sa le amanam", a afirmat Bode.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a cerut ministrilor, la inceputul lunii martie, sa taie din cheltuielile pregatite pentru deplasari externe si actiuni de promovare in strainatate, precum targuri si expozitii.

Ulterior, ministrul Finantelor, Bogdan Dragoi, a spus ca ca va fi operata o prioritizare a investitiilor si a cheltuielilor, mentionand ca au fost deja discutii cu reprezentantii Ministerului Dezvoltarii si Ministerului Transporturilor. El a aratat ca discutiile pe tema prioritizarii cheltuielilor vor fi extinse la nivelul tuturor ministerelor.

Bode a adaugat ca societatile din subordinea insitutiei se afla intr-un proces de restructurare, in urma caruia in acest an vor fi disponibilizate intre 1.000 si 1.200 de persoane. In acelasi timp, in zonele cu deficit de personal se vor face angajari.

"Avem deja un proces de restructurare a companiilor. Intre 1.000 si 1.200 de angajati din toate companiile urmeaza sa fie disponibilizati pe parcursul acestui an. Dincolo de acest proces asumat de disponibilizare, pot exista si evaluari de etapa de disponibilizari din anumite zone si eventual de suplimentare in alte zone", a precizat Bode.

El a adaugat ca dintre cei 15 consilieri personali, sase persoane au fost detasate pentru o luna la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice din cadrul Ministerului Economiei.

"La Autoritatea de Management avem deficit de personal, care sper sa fie acoperit. Am decis ca sase din cei 15 consilieri ai ministerului sa fie detasati in prima faza pentru 30 zile de Autoritatea de Management, incepand de joi-vineri saptamana trecuta. Dupa cele 30 zile, voi trage linie si voi vedea care este plusul pe care activitatea lor de acolo l-a generat. Sper sa nu fiu nemultumit", a mai spus Bode.

"Proiectul reglementeaza angajarea de personal suplimentar, in afara numarului maxim de posturi aprobat prin actul normativ de organizare si functionare, de catre institutiile care gestioneaza programele operationale finantate din instrumente structurale, pentru realizarea acestor atributii. Actul normativ va contribui la consolidarea capacitatii administrative a acestor institutii si, implicit, la accelerarea procesului de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune", se arata intr-un document guvernamental.

×