x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comunicat CRP - Ingrijorari in media

Comunicat CRP - Ingrijorari in media

22 Ian 2007   •   00:00

Clubul Roman de Presa (CRP) priveste cu ingrijorare si consternare dublul standard cu care se reglementeaza libertatea de expresie, pe de o parte, si drepturile organelor de ancheta, pe de alta parte, situatie ce naste proteste justificate ale societatii civile, informeaza un comunicat difuzat ieri de Consiliul de Onoare al CRP.

"In timp ce in propunerile de modificare a Codului Penal, prezentate in decembrie 2006 membrilor Consiliului de Onoare, doamna ministru Monica Macovei prevedea limitarea accesului presei la informatii invocand necesitatea protejarii dreptului la viata privata, prin modificarea Art. 16 al Legii nr. 508/2004 privind infiintarea, organizarea si functionarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) prin OUG 131/2006, doamna ministru ingaduie procurorilor sa invadeze viata privata a cetatenilor si contrazice pe contestatarii ordonantei cu argumentul «bunei intentii» a procurorilor, iar Guvernul Romaniei socoteste justificat acest abuz", se arata in comunicat. Consiliul de Onoare al CRP doreste sa-i aminteasca ministrului Justitiei, Monica Macovei, ca nicaieri in lume nu se prezumeaza buna intentie a functionarilor publici - de aceea sunt controlati.

De asemenea, CRP atrage atentia dnei Monica Macovei ca nu este avocata procurorilor, ci detine o functie care o obliga sa vegheze la respectarea de catre institutiile statului a drepturilor cetatenilor. CRP solicita atat ministrului Justitiei, cat si intregului Guvern sa reanalizeze de urgenta prevederile din documentele sus mentionate prin prisma drepturilor fundamentale ale omului. (Rompres)

×
Subiecte în articol: observator