x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comunicat - Demersul Jurnalului are sustinatori

Comunicat - Demersul Jurnalului are sustinatori

09 Feb 2006   •   00:00
In atentia Guvernului Romaniei, Secretariatului General al Guvernului si Serviciului de Paza si Protectie

Agentia de Monitorizare a Presei solicita Guvernului Romaniei, Secretariatului General al Guvernului si Serviciului de Paza si Protectie sa respecte legea accesului la informatiile de interes public si sa puna la dispozitia publicului informatiile solicitate de cotidianul Jurnalul National.

Jurnalul National a solicitat saptamana trecuta Guvernului sa-i puna la dispozitie registrul de intrari la Palatul Victoria, pentru a documenta un material privind anumite intalniri ce ar fi avut loc la Palatul Victoria intre primul-ministru, ministrul Justitiei si omul de afaceri Dinu Patriciu.

Solicitarea Jurnalului National a primit un raspuns negativ din partea Serviciului de Paza si Protectie, dupa ce Guvernul si Secretariatul General al Guvernului isi declinasera competenta in acest caz.

Agentia de Monitorizare a Presei considera ca refuzul de a comunica informatiile solicitate reprezinta o incalcare a Legii 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public, si risca sa perpetueze unele suspiciuni in legatura cu presupusele intalniri. In cazul in care aceste registre contin informatii, date personale (adresa, CNP etc.), acestea pot fi protejate, insa ele nu pot constitui o motivare a restrictionarii accesului la informatiile privind lista persoanelor care au avut acces in sediul Guvernului.

Agentia de Monitorizare a Presei solicita Guvernului Romaniei, Secretariatului General al Guvernului si Serviciului de Paza si Protectie sa respecte principiile transparentei si prevederile Legii 544/2001 si sa puna imediat la dispozitia presei registrele de intrari solicitate.

Agentia de Monitorizare a Presei - Academia Catavencu
×
Subiecte în articol: observator guvernului