x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comunicat Greenpeace: Fără OMG la încă două supermarketuri

Comunicat Greenpeace: Fără OMG la încă două supermarketuri

02 Apr 2008   •   00:00

Reţelele de hipermarketuri Auchan şi Real nu mai vând alimente care conţin organisme mo­dificate genetic, potrivit or­ga­nizaţiei ecologiste Greenpeace, care solicită şi magazinelor Artima şi La Fourmi să nu mai comercializeze acest tip de produse

Reţelele de hipermarketuri Auchan şi Real nu mai vând alimente care conţin organisme mo­dificate genetic, potrivit or­ga­nizaţiei ecologiste Greenpeace, care solicită şi magazinelor Artima şi La Fourmi să nu mai comercializeze acest tip de produse. Poziţia Greenpeace vine o dată cu publicarea de către organizaţie a celei de-a treia ediţii a ghidului consumatorului pentru organismele modificate genetic. Potrivit organizaţiei eco­logiste, Auchan are, după Cora, cea mai spectaculoasă evoluţie în ghid. “La prima ediţie, din august 2007, Auchan era pe lista roşie, pentru că nu a răspuns scrisorii organizaţiei. La a doua ediţie, pu­bli­cată două luni mai târziu, supermarketul era pe lista portocalie deoarece putea garanta deja pentru produsele marcă proprie care nu conţineau OMG. Astăzi re­tai­lerul francez garantează că toate produsele marcă proprie nu conţin OMG”, se arată într-un comunicat Greenpeace România.

 

ALTE SOLICITĂRI. Organizaţia ecologistă solicită atât reţelelor aflate pe lista roşie (Artima şi La Fourmi), cât şi celor de pe lista portocalie să garanteze în cel mai scurt timp că nu vând alimente mo­dificate genetic etichetate. Greenpeace mai solicită Ministerului Mediului să finalizeze, până la 15 aprilie, procedurile de interzicere a porumbului modificat genetic şi companiei Monsato să vândă doar seminţe nemodificate genetic în România. Attila Korodi a solicitat săptămâna trecută Comisiei de Securitate Biologică, instituţie ce va deveni operaţională în două-trei săptămâni, să analizeze şi să ex­prime un punct de vedere ştiinţific în legătură cu porumbul modificat genetic MON810, produs de compania Monsato. Ministrul a precizat că, în cazul în care organismul nou înfiinţat va decide că, din punct de ve­dere ştiinţific, porumbul modificat genetic al Monsanto este nociv, culti­va­rea sa va fi interzisă prin ho­tă­râre de guvern.

• Mediafax

×
Subiecte în articol: verde! genetic