x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Concesionarile din Delta - Sulfina nu mai are motive de ingrijorare

Concesionarile din Delta - Sulfina nu mai are motive de ingrijorare

de Alexandru Nastase    |    14 Noi 2005   •   00:00
Concesionarile din Delta - Sulfina nu mai are motive de ingrijorare

Ultimul proces aflat pe rol, in care se judeca o cauza legata de semnarea contractelor de concesiune din Delta Dunarii, s-a incheiat, justitia decizand ca nu exista nici o ilegalitate in intocmirea acestor acte.

RENUNTARE LA APEL. Comunitatea Rusilor Lipoveni din judetul Tulcea a renuntat recent la procesul pe care il intentase Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) si Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA). Comunitatea daduse in judecata cele doua institutii reclamand nereguli in desfasurarea licitatiilor care au dus la concesionari si nereguli in semnarea contractelor. Desi pierdusera in mai multe instante, fara a avea vreodata castig de cauza, reprezentantii rusilor lipoveni au continuat sa faca recurs. In cele din urma, acestia au decis sa renunte la proces. In vigoare ramane ultima sentinta pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, care respingea actiunea Comunitatii Rusilor Lipoveni.

DOI ANI DE PROCESE. Acesta a fost ultimul proces dintr-o serie de aproape 20 de actiuni judecatoresti prin care concesionarile din Delta Dunarii au fost contestate in instanta. Nici macar unul dintre procesele aflate pe rol nu a fost pierdut de ARBDD si de MMGA, ceea ce demonstreaza legalitatea contractelor si faptul ca la initierea si semnarea contractelor a fost respectata doar legea. Ramane de vazut care va fi reactia ministrului Mediului, Sulfina Barbu, cea care se declara la inceputul anului foarte ingrijorata de aceste procese.

×
Subiecte în articol: observator