x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Concurs mondial de artă culinară

Concurs mondial de artă culinară

de Francisca M. Catana    |    15 Iul 2007   •   00:00
Concurs mondial de artă culinară
Sursa foto: Francisca M. Catană/

Campionatul Internaţional de Gătit in Aer Liber, organizat de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA) se va desfăşura in perioada 14-16 septembrie 2007. Evenimentul, aflat la prima ediţie, va avea loc in comuna Gilău din judeţul Cluj.


La Campionatul Internaţional de Gătit in Aer Liber poate participa oricine, indiferent de pregătirea profesională. Evenimentul va fi organizat pe două clase. Clasa - măncăruri gătite in aer liber, va include secţiunile: Măncăruri la grătar, Măncăruri preparate pe plită, Măncăruri preparate la ceaun şi Măncăruri vegetariene preparate la grătar, plită şi ceaun. Clasa - expoziţie de artă culinară va cuprinde secţiunile: Hrană rece, Dulciuri, Creaţie şi Meniu alternativ pentru restaurante şi alte locaţii pentru servirea mesei. Deşi la concurs poate participa orice iubitor de artă culinară, totuşi căteva condiţii de participare se impun. Astfel, concurenţii trebuie să aibă minimum 18 ani, să aibă o ţinută adecvată, să deţină materie primă şi veselă potrivită pentru gătit. Cantitatea de măncare pe care o va găti şi care va fi evaluată de juriu va fi pentru zece persoane. Ultima dată pentru inscrieri este cu două săptămăni inaintea competiţiei. In vederea participării la concurs, concurentul va semna un formular de inscriere cu valoare de contract intre el şi organizatori.


PREMIEREA. In cadrul concursului vor exista mai multe tipuri de premii. Toţi cei care vor indrăzni să concureze vor primi diplome de participare. Ocupanţii primelor trei locuri la concursurile de gătit vor primi diplome insoţite de medalii, materiale şi produse din partea sponsorilor şi bani. Vor exista şi premii deosebite atăt pentru cel mai vărstnic, căt şi pentru cel mai tănăr concurent participant la eveniment, pentru cel care a parcurs cea mai mare distanţă pănă la locul desfăşurării evenimentului sau pentru primul concurent care va sosi la eveniment. Trofeul Campionatului, un obiect artizanal realizat din sticlă şi metal, va fi decernat concurentului care va acumula cele mai multe puncte din partea juriului.



Decernarea marelui premiu



Persoana care va obţine trofeul competiţiei va primi o tăbliţă de bronz inscripţionată cu denumirea evenimentului şi cu distincţia: "Cel mai bun bucătar al anului!". Tăbliţa de bronz este proprietatea organizatorilor competiţiei. Cel care va căştiga trofeul va avea posibilitatea de a-l păstra timp de un an. La ediţia din anul următor, deţinătorul tăbliţei de bronz va trebui să o predea căştigătorului care-i va lua locul. Dacă ii va lua locul. Pentru că deţinătorul trofeului are, de asemenea, posibilitatea să-şi apere in continuare titlul.

×
Subiecte în articol: observator