x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Concurs pentru reabilitarea bazei sportive

Concurs pentru reabilitarea bazei sportive

de Iulia Barbu    |    Monica Andrei Capatos    |    01 Apr 2008   •   00:00
Concurs pentru reabilitarea bazei sportive
Sursa foto: Jurnalul foto/

Reprezentanţii Ordinului Ar­hitecţilor din România organi­zează un concurs pentru arhitecţii din Uniunea Europeană pentru a găsi soluţii de reabilitare a Ştrandului Tineretului, care, în opinia acestora, este “vânat de oameni de afa­ceri”

Reprezentanţii Ordinului Ar­hitecţilor din România organi­zează un concurs pentru arhitecţii din Uniunea Europeană pentru a găsi soluţii de reabilitare a Ştrandului Tineretului, care, în opinia acestora, este “vânat de oameni de afa­ceri”. Potrivit acestora, ştrandul a fost adus în stare de de­gra­dare în mod deliberat, pentru a justifica ridicarea pe acest teren a unui ansamblu de clădiri de birouri de 10-30 de etaje. Proiectele trebuie elaborate până la 6 iunie 2008, acestea fiind jurizate între 9 şi 11 iunie. Rezultatele şi expoziţia vor avea loc la festivitatea de acordare a premiilor Anualei de Arhitectură Bucureşti din 12 iunie.

Cele mai bune soluţii vor fi răsplătite cu 6.000 de euro, 4.000 de euro şi 2.000 de euro.

Şeful Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Octavian Belu, a anunţat că va începe o anchetă administrativă în cazul secretarului general al ANS, Bogdan Gheor­ghe, acuzat de nereguli în concesionarea Ştrandului Tineretului.

 

ANCHETĂ. Pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie ca ANS să anuleze cele două contracte păguboase făcute publice de Jurnalul Naţional. Anchetele publicate de ziarul nostru au arătat cum directorul Complexului “Lia Manoliu”, actualul secretar ge­neral al ANS, Bogdan Gheorghe, a oferit pe tavă în anul 2000 omului de afaceri Puiu Popoviciu 12.000 de metri pătraţi din Ştrandul Ti­neretului pentru o perioadă de 150 de ani. Pe lângă acest contract, a mai fost încheiat unul asemănător cu SC Tineretului SA pe o su­pra­faţă de 64.000 de metri pătraţi din baza sportivă. Scopul ambelor contracte era acela de a transforma spaţiul verde în proiecte imobi­liare, Puiu Popoviciu deja având un Plan Urbanistic Zonal, aprobat de Consiliul General în 2005, pentru a construi cea mai înaltă clădire din ţară.

Trebuie menţionat faptul că firma Kiseleff Bussines Plaza, aparţinând lui Puiu Popoviciu, a intabulat deja terenul de 12.000 de metri pătraţi. Este de semnalat faptul că un chiriaş, căci asta este conform contractului Popoviciu, a reuşit să intabuleze un teren al statului? Instituţiile abilitate ar trebui să verifice modul în care a fost posibil. Jurnalul Naţional va continua campania de salvare a Ştrandului Tineretului.

×
Subiecte în articol: observator