x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Condamnată de două ori pentru escrocherie, graţiată de Traian Băsescu

Condamnată de două ori pentru escrocherie, graţiată de Traian Băsescu

31 Mar 2014   •   23:30
Condamnată de două ori pentru escrocherie, graţiată de Traian Băsescu

În emisiunea Sinteza zilei, la Antena 3, a fost prezentat cazul avocatei Nicoleta Constantin Mărăcine, condamnată în două dosare penale ce aveau legătură cu mafia imobiliară, care nu a executat nicio zi din pedepsele decise de instanţă, fiind graţiată în ambele cazuri de către Traian Băsescu.

Avocata Nicoleta Costantin Mărăcine a fost condamnată pentru prima dată în 2003, pentru escrocherie: într-un dosar de retrocedare a introdus solicitări semnate de persoane decedate în 1966 şi 1970. Ea a fost judecată în lipsă, dispărând imediat ce dosarul a intrat pe rol în instanţă. Pedeapsa cu închisoarea primită a fost graţiată de Traian Băsescu, înaintea alegerilor din 2009.

Condamnată în alte dosare, Nicoleta Constantin Mărăcine cumulase o pedeapsă de 5 ani şi două luni de închisoare. În 22 decembrie 2009, chiar în prima zi după învestirea sa în cel de-al doilea mandat de preşedinte, Traian Băsescu a graţiat-o din nou pe Nicoleta Costantin Mărăcine de un rest de pedeapsă de un an de închisoare, rămas neexecutat, decisă de instanţă intr-un dosar in care fusese condamnată definitiv în 21 septembrie 2009.




×
Subiecte în articol: gratiere traian basescu mafia imobiliara