x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Condescu, între audieri şi proteste de stradă

Condescu, între audieri şi proteste de stradă

de Gabriela Mladin    |    10 Feb 2014   •   18:02
Condescu, între audieri şi proteste de stradă

Ziua de miercuri, 12 februarie, va fi una destul de dificilă pentru sindicalistul Marin Condescu. Îşi va petrece dimineaţa în faţa procurorilor pentru a-i aduce la cunoştinţă trimiterea în judecată pentru fapte grave, inclusiv spălare de bani, în timp ce seara va participa la proteste împotriva conducerii Complexului Energetic Oltenia, cea care a sesizat procurorii în legătură cu neregulile făcute de Condescu la Clubul Pandurii Târgu-Jiu.

Fostul preşedinte de la Pandurii, Marin Condescu este chemat miercuri în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj pentru a i se aduce la cunoştinţă materialul prin care va fi sesizată instanţa de judecată. Anchetatorii au terminat cercetările şi vor să-i prezinte lui Condescu toate acuzaţiile, înainte de trimiterea dosarului pe rolul Tribunalului Olt, acolo unde se va judeca această cauză pe fond. În această cauză, fostul boss de la Pandurii este acuzat de fals, uz de fals, înşelăciune, delapidare şi spălare de bani.

Temelescu, complice

În aceeaşi cauză mai este acuzat şi fostul vicepreşedinte al Clubului Pandurii Târgu-Jiu, Viorel Temelescu. Pentru el faptele sunt de complicitate la aceste infracţiuni, iar miercuri este chemat pentru aceeaşi acţiune. Cel mai probabil după aducerea la cunoştinţă a învinuirilor, procurorii vor întocmi rechizitoriul care va deveni public după sesizarea instanţei.
Cei doi au posibilitatea, conform noilor prevederi penale, să nu se prezinte în faţa procurorilor.

Condescu vrea salarii indexate cu rata inflaţiei
Cu siguranţă, însă, Condescu şi Temelescu, de această dată în calitate de sindicalişti, se vor prezenta în Paţa Prefecturii, începând cu ora 16,30. La Primăria Târgu-Jiu a fost deja depusă o solicitare pentru autorizarea acţiunilor, începând cu data de 12 februarie. Conform comunicatului trimis de federaţie la protest vor participa 200 de delegaţi, nemulţumiţi de salariile primite. Sindicaliştii vor ca la noile negocieri ale Contractului Colectiv de Muncă indexarea salariilor să se facă
cu rata inflaţiei.

Reţinuţi!
În luna noiembrie, Marin Condescu şi Viorel Temelescu au fost reţinuţi sub acuzaţiie de înşelăciune, delapidare, fals, uz de fals şi spălare de bani. După 24 de ore de arest, judecătorii Tribunalului Gorj au respins emiterea mandatului de arestare preventivă pentru 29 de zile. Anchetatorii au susţinut că cei doi ar fi falsificat mai multe contracte cu o firmă de tichete de masă pentru încasarea a 1,6 milioane de lei ilegal. De asemenea că ar fi dispus plăţi necuvenite către anumite firme, controlate de Condescu şi o apropiată a acestuia, Mădălina Berbecel şi că în Clubul Pandurii Târgu-jiu, preşedintele ar fi spălat bani sub pretexul unor împrumuturi făcute.

×
Subiecte în articol: marin condescu