x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Conducerea IPJ Bacău, anchetată de ofiţeri anticorupţie

Conducerea IPJ Bacău, anchetată de ofiţeri anticorupţie

02 Iun 2009   •   00:00

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău şi adjunctul său, precum şi mai mulţi şefi de servicii din cadrul inspectoratului sunt anchetaţi pentru fapte de corupţie, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Anticorupţie Bacău, Roland Filipescu.

Potrivit DGA Bacău, printre cei anchetaţi se numără şeful IPJ, comisarul-şef Ştefan Alexa, şi adjunctul IPJ Ionel Mirica, informează Mediafax.

"Ofiţerii DGA desfăşoara activităţi procedurale în baza delegărilor dispuse de către procurori, dar deocamdată nu putem oferi detalii, fiind o anchetă în desfăşurare", a spus Roland Filipescu, purtător de cuvânt al DGA Bacău.

Declanşarea anchetei respective a fost confirmată şi de adjunctul IPJ Bacău Vasile Oprişan, precum şi de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, subinspectorul Narcisa Butnaru.

"Au venit ofiţeri DGA şi ne-au solicitat mai multe date cu privire la ocuparea unor funcţii în urma organizării unui concurs în decembrie, anul trecut. Acum se verifică aceste date", a declarat adjunctul Vasile Oprişan.

O informare cu privire la ancheta DGA a ajuns şi la prefectul Dorian Pocovnicu.

"Aştept desfăşurarea anchetei organelor competente. Am pretenţia ca instituţiile direct implicate în relaţiile cu cetăţenii, printre care şi Poliţia, să manifeste responsabilitate şi să concure la aplicarea legii în forma ei maximă. Dacă lucrurile au stat altfel, voi fi primul care va încuraja DGA sau alte organe de anchetă pentru aflarea adevărului şi luarea măsurilor ce se impun", a declarat prefectul de Bacău, Dorian Pocovnicu.

Potrivit unor surse DGA, printre capetele de acuzare se numără luarea de mită şi traficul de influenţă, iar ancheta a început cu verificarea modului în care au fost ocupate unele posturi de conducere în poliţie.

Atât şeful IPJ Bacău, Ştefan Alexa, cât şi adjunctul Ionel Mirica au declarat că nu ştiu nimic despre vreo anchetă şi că vor face alte declaraţii după ce vor afla mai multe detalii. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator bacau