x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CONFERINŢĂ - Impactul schimbărilor climatice în regiuni montane

CONFERINŢĂ - Impactul schimbărilor climatice în regiuni montane

18 Sep 2008   •   00:00

Impactul schimbărilor climatice asupra regiunilor montane (alunecări de teren, inundaţii) vor fi dezbătute cu ocazia unei conferinţe ce va avea loc la Braşov.



Impactul schimbărilor climatice asupra regiunilor montane (alunecări de teren, inundaţii) vor fi dezbătute cu ocazia unei conferinţe ce va avea loc la Braşov.

Asociaţia Internaţională de Geomorfologie organizează, săptămîna viitoare, la Braşov conferinţa "Alunecări, inundaţii şi schimbări globale de mediu în regiuni montane", ocazie cu care vor fi prezentate aspecte legate de impactul alunecărilor de teren şi al inundaţiilor asupra localităţilor, căilor de comunicaţie şi mediului, în contextul încălzirii climatice globale.

Conferinţa se desfăşoară sub egida Asociaţiei Internaţionale a Geomorfolgilor şi a Asociaţiei Geomorfologilor din România şi este organizată de Institutul de Geografie al Academiei Române şi de Universitatea din Braşov, Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere, în colaborare cu facultăţile de profil de la Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea din Oradea.

La conferinţă participă peste 150 de specialişti din 32 de ţări. În program sînt incluse comunicări ştiinţifice, aplicaţii de teren şi o Şcoală Internaţională de Vară pentru tinerii specialişti în fenomene naturale extreme şi protecţie civilă.

×
Subiecte în articol: verde!