x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Conflict la Sibiu - Arta versus Justitie

Conflict la Sibiu - Arta versus Justitie

de Dan Tomozei    |    22 Ian 2007   •   00:00

Teatrul de stat "Radu Stanca" din orasul de pe malul Cibinului a declarat razboi deschis Inspectoratului Judetean de Politie Sibiu, dupa ce unul dintre actorii sai a ajuns in coma ca urmare a unui incident petrecut in strada. Actorul Ovidiu Mot a fost internat in Spitalul Judetean Sibiu si apoi transferat la Tg. Mures pentru ingrijiri medicale de specialitate.

ACUZATII DURE. Directorul teatrului sibian, Constantin Chiriac, prin intermediul unor documente facute publice, sustine ca se astepta ca politia sa intervina mai prompt: "Ne-am fi asteptat ca Politia orasului Sibiu sa intreprinda cu adevarat o ancheta profesionista in legatura cu cazul deosebit de grav al colegului nostru Ovidiu Mot... Practic, a fost ignorat de medici". Actorii sibieni, sustinuti de mari nume ale scenei romanesti, precum Maia Morgenstern, Silviu Purcarete sau Marcel Iures, au formulat acuzatii grave la adresa Politiei din Sibiu. Actorii sibieni sustin ca Ovidiu Mot a fost atacat in strada de mai multi indivizi si ca a fost talharit, insa politistii infirma acest lucru.

Comisarul Ioan Fagadar, seful interimar al IJP Sibiu, a declarat ca raportul primit de la spitalul din Targu-Mures arata ca "traumatismele lui Ovidiu Mot au fost provocate prin cadere". Fagadar sustine ca au fost identificati o serie de martori la incident si nu exista nici o proba care sa confirme varianta unei talharii. Pentru a atrage atentia asupra incidentului in care a fost implicat colegul lor, actorii Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu au decis sa urce pe scena in perioada urmatoare purtand o brasarda alba, in semn de protest fata de modul in care au fost intreprinse anchetele medicala si a politiei.

×
Subiecte în articol: observator sibiu