x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Conflictul de la Mall: Angajaţi ai BGS au fost ameninţaţi cu moartea

Conflictul de la Mall: Angajaţi ai BGS au fost ameninţaţi cu moartea

28 Mai 2009   •   00:00

Grupul BGS a remis presei următorul comunicat de presă:



"În urma informaţiilor inexacte apărute cu privire la incidentul petrecut în dimineaţa zilei de 27 mai, în cadrul căruia a fost implicat angajatul BGS, Marian Roşu, Grupul BGS face următoarele precizări:

Grupul BGS a depus, prin avocaţi, sesizări către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti în legătură cu agresiunea petrecută asupra anagajatului său, Marian Roşu.
Sesizarea către Politia Capitalei a fost depusă încă de ieri, 27 mai, prin adresa înregistrată cu numărul de intrare 884/27.05.2009, iar la Parchet în această dimineaţă, cu numărul de intrare 790/29.05.2009. În plângere sunt oferite şi anumite elemente care ar putea duce la identificarea agresorilor.

În dimineaţa zilei de 27 mai, în jurul orei 4:00, agentul BGS Marian Roşu, în varsta de 26 de ani, s-a întors la domiciliul său din Strada Dreptătii, Cartierul Militari. În faţa blocului, a fost atacat de mai multe persoane mascate, fiind lovit cu bâte. Un vecin care se afla pe balcon şi care a asistat la scenă, a anunţat serviciul 112.
Marian Roşu a fost transportat la Spitalul Municipal, unde i-au fost cusute rănile de la picior, după care a fost externat, fiind chemat să revină la spital luni. La Spitalul Municipal nu au fost efectuate analizele uzuale: a fost cusut la cap fără investigaţii RMN, fără ecografie la organele interne. Rănile au fost toaletate superficial. Dacă victima ar fi plecat acasă dupa externare, ar fi existat riscul să îi fie amputat braţul. În urma acestei situaţii, Grupul BGS urmează să sesizeze oficial conducerea Spitalului Municipal şi Colegiul Medicilor.

Deoarece starea victimei era gravă, o ambulanţă BGS l-a transportat la Spitalul Militar pentru alte investigaţii. Spitalul Militar a declinat competenţa, deoarece Marian Roşu nu este cadru militar, către un spital civil. Ambulanţa l-a transportat pe Marian Roşu la Spitalul Bagdasar Arseni.

La Spitalul Bagdasar Arseni, Marian Roşu a fost supus unor analize amănunţite în urma cărora a rezultat următoarele:
- traumatism cranio-cerebral cu plagă deschisă de 7 cm
- traumatism al membrelor superioare
- fractura cominutivă (os zdrobit) la palma mâinii stângi
- traumatism al membrelor inferioare la nivelul genunchilor
- 7 (şapte) plăgi înjunghiate în regiunea tibială

Rănile cusute la Spitalul Municipal au fost descusute, toaletate şi refăcute la spitalul Bagdasar Arseni. Medicii l-au operat pe Marian Roşu timp de 4 ore, pentru reconstrucţia osoasă fiind folosite plăci, tije şi şuruburi. De asemenea, victima a fost operată pentru reconstrucţia musculară la nivelul piciorului drept, în urma rănii provocate prin tăiere. Conform concluziilor medicilor, Marian Roşu va mai fi supus la cel putin 2 intervenţii chirurgicale.

Atât Marian Roşu cât şi alţi angajaţi ai BGS implicaţi în incidentul de la Mall Plaza au fost ameninţaţi în repetate rânduri cu moartea, fapt adus la cunoştinţa organelor de anchetă."

×
Subiecte în articol: observator spitalul roşu