x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consiliul UE convoacă o reuniune de urgenţă pe tema crizei energetice

Consiliul UE convoacă o reuniune de urgenţă pe tema crizei energetice

26 Aug 2022   •   19:35
Consiliul UE convoacă o reuniune de urgenţă pe tema crizei energetice

Preşedinţia cehă a Consiliului Uniunii Europene a anunţat, vineri, convocarea unei reuniuni de urgenţă la nivel ministerial pentru a discuta despre modalităţile de gestionare a crizei energetice, în contextul eforturilor de reducere a dependenţei de Rusia.

"Preşedinţia cehă a Consiliului UE va convoca o reuniune urgentă a miniştrilor Energiei pentru a discuta despre măsuri de urgenţă specifice pentru abordarea crizei energetice", a declarat vineri premierul Cehiei, Petr Fiala, într-un mesaj postat pe Twitter.

Decizia Preşedinţiei Consiliului UE a fost acceptată de Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, şi intervine în contextul eforturilor Uniunii Europene de reducere a dependenţei de petrolul şi gazul din Rusia, potrivit cotidianului Le Monde.

Ministrul ceh al Industriei şi Comerţului, Jozef Sikela, a declarat că reuniunea Consiliului Energiei ar urma să aibă loc "cât mai curând posibil". "Suntem într-un război energetic cu Rusia, iar situaţia afectează întreaga Uniune Europeană", a afirmat Jozef Sikela.

(sursa: Mediafax)

×