x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constanţa: Un vagon cu produs petrolier a deraiat

Constanţa: Un vagon cu produs petrolier a deraiat

15 Iun 2009   •   00:00

Două trenuri de călători au avut întârzieri de peste o oră şi jumătate, pe litoral, fiind oprite în gările Eforie şi Constanţa, din cauza unui vagon cisternă al unui tren de marfă, încărcat cu produs petrolier, care a deraiat, în această dimineaţă. Garnitura se deplasa între Constanţa şi Portul Agigea.



Directorul Regionalei CFR Infrastructură - Constanţa, Dorin Maier, a declarat, pentru Agerpres, că nu au existat scurgeri de combustibil, iar pentru repunerea pe calea ferată a vagonului deraiat, o echipă de intervenţie a lucrat timp de câteva ore, vagonul fiind apoi tractat de o locomotivă, până la destinaţie.

Potrivit reprezentantului CFR, un tren personal de călători care circula pe ruta Mangalia - Constanţa a fost oprit în gara Eforie, iar un accelerat de pe ruta Bucureşti - Mangalia a fost oprit în gara Constanţa, până la deblocarea căii ferate.

Trenul era format dintr-un număr de aproximativ 30 de vagoane, cel care a deraiat fiind antepenultimul din garnitură. Celelalte vagoane ale trenului au fost duse în Portul Agigea imediat după producerea incidentului, înainte ca vagonul deraiat să fie repus pe şine, intervenţiile efectuându-se sub supravegherea unui echipaj de pompieri pregătit să intervină în caz de necesitate.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Transporturi Constanţa, au fost demarate verificări pentru stabilirea cauzelor deraierii trenului.

×
Subiecte în articol: observator