x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contestatia medicului Ciomu ajunge la Tribunal

Contestatia medicului Ciomu ajunge la Tribunal

23 Oct 2004   •   00:00

Contestatia prin care medicul Naum Ciomu ataca decizia Colegiului Medicilor de a-i retrage definitiv autorizatia de libera practica va fi judecata de Tribunalul Bucuresti, dupa ce Judecatoria Sectorului 5 a decis ieri ca nu este competenta sa judece acest caz, informeaza Mediafax.

HOTARAT. Doctorul care a taiat penisul unui barbat vrea sa opereze din nou
Consiliul National al Colegiului Medicilor din Romania (CMR) i-a interzis definitiv medicului Ciomu libera practica, la doua saptamani dupa ce acesta a sectionat penisul unui pacient in timpul unei interventii chirurgicale, in luna iulie.

VICTIMA. Dupa operatie, pacientul mutilat a ajuns la Spitalul Clinic Universitar de Urgenta, insa medicii de acolo l-au trimis la Institutul Fundeni, intrucat nu puteau sa il ajute. Profesorul Ionel Sinescu a preluat temporar cazul, pana cand profesorul Ioan Lascar, seful Clinicii de Chirurgie Plastica si Reparatorie de la Spitalul "Floreasca", s-a intors din concediu pentru a-l opera. Barbatul va fi supus unei interventii de reconstituire a organului pierdut.

Judecarea contestatiei a fost transferata dupa ce avocatul CMR a negat competenta Judecatoriei in acest caz, invocand noua legislatie in domeniu. Conform articolului 78 din Legea privind exercitarea profesiei de medic, "impotriva deciziei de sanctionare a Comisiei superioare de disciplina, in termen de 15 zile de la comunicare, medicul sanctionat poate formula o actiune in anulare la sectia de contencios administrativ a tribunalului in raza caruia isi desfasoara activitatea". La randul sau, avocatul doctorului Ciomu a spus ca aceste prevederi nu sunt clare si ca se aplica doar in cazul hotararilor Comisiei superioare de disciplina, legea fiind "de stricta interpretare si aplicare". Avocatul a invocat ca medicul contesta hotararea Consiliului National al Colegiului Medicilor, nu a Comisiei. Medicul Naum Ciomu este urmarit penal pentru vatamare corporala din culpa, in urma aceluiasi incident.

×
Subiecte în articol: observator