x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Continuă ironiile la adresa românilor: Caporalul Popescu, luat la ţintă de francezi

Continuă ironiile la adresa românilor: Caporalul Popescu, luat la ţintă de francezi

de Veronica Micu    |    14 Sep 2011   •   05:46
Continuă ironiile la adresa românilor: Caporalul Popescu, luat la ţintă de francezi

Dupa comentariile umilitoare la adresa romanilor, intr-o emisiune de satira difuzata de postul de televiziune Canal Plus, cum ca "sportul national in Romania este cersitul, romanii au paduchi, iar Bucuresti inseamna "cos de gunoi", o noua emisiune plina de aluzii ii are ca protagonisti pe Nicolas Sarkozy, presedintele francez, si pe ministrul sau de interne. De aceasta data sunt ironzati soldatii romani morti pe frontul din Afganistan.

In timp ce Statele Unite comemoreaza 11 septembrie, Nicolas Sarkozy le aduce un omagiu soldatilor francezi morti in Afganistan, anunta crainicul-marioneta al emisiunii satirice "Les Guignols de l'Info", difuzata de postul de televiziune Canal Plus.

Urmeaza discursul lui Nicolas Sarkozy:
"Dragi compatrioti, iata-ne adunati din nou in tristete si durere. Dar sacrificiul suprem al valorii luptatorilor nostri nu trebuie sa fie zadarnic. In Afganistan sau in alta parte, el trebuie sa intareasca hotararea Frantei sa isi duca pana la capat misiunea sa: apararea democratiei, a libertatii si a fraternitatii dintre popoare. Caporalul Popescu, combatantul Djabira, voua care ati parasit Romania si Nigerul natal pentru a va servi tara si gloriosul stindard al Legiunii straine, Franta va este pe veci recunoscatoare. Dau acum cuvantul ministrului nostru de interne".

Iar in final, Claude Guéant, ministru de interne:
"Multumesc, domnule presedinte. In incheierea acestei ceremonii, as vrea sa ma adresez curajosilor nostri eroi si sa-i asigur ca se vor indrepta spre locul de veci inconjurati de ai lor: caporalul Popescu, alaturi de 24 de alti romi, in cursa Paris-Bucuresti de la ora 14.30", afima ministrul francez de Interne, in timp ce sicriul soldatului roman este asezat la bordul unei ambulante.

"Si combatantul Djabira, alaturi de alte 57 persoane de culoare, in zborul Paris-Niamey de la ora 16.00", continua ministrul.

"Iertati-mi emotia, dar odata cu aceasta plecare, numarul strainilor care parasesc Franta trece de pragul simbolic de 20.000. Aceasta cifra ne da speranta ca vom atinge obiectivul nostru istoric de 30 de mii de oameni condusi pana la frontiera. Traiasca Republica, traiasca Franta si zbor placut!", isi incheie discursul Claude Guéant.

"A da o replica ironiilor la adresa romanilor din emisiunea tv "Les Guignols de l'Info" ar fi ridicol, deoarece programul respectiv este o satira, care isi are rostul ei intr-o societate libera. Este practicata inclusiv in Romania cu destula voluptate", a declarat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, in urma difuzarii emisiunii in care romanii sunt facuti cersetori si nespalati.

"Pentru cine cunoaste Franta, Les Guignols este probabil cea mai coroziva emisiune TV de satira. A replica la ironiile Guignolilor ar fi ridicol: e ca si cum cineva ar da comunicate de condamnare a imaginilor retusate ale Catavencilor. Satira isi are rostul ei intr-o societate libera si o practicam si noi cu destula voluptate", a mai spus seful diplomatiei.

×