x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CONTRABANDĂ DE CRIZĂ: Ardeiul iute, oprit la vamă

CONTRABANDĂ DE CRIZĂ: Ardeiul iute, oprit la vamă

de Diana Scarlat    |    12 Mar 2009   •   00:00

Vameşii din Portul Constanţa Sud-Agigea au oprit intrarea ilegală în ţară a 2,5 tone de ardei iute! Ardeiul iute de contrabandă a fost confiscat.



Criza a lovit şi-n contrabandişti, prinşi cu o cantitate impresionantă de două tone jumate de ardei iuţi, în lipsă de ţigări, băuturi, electronice, arme sau droguri, din vremurile bune. Vameşii vigilenţi şi-au făcut datoria şi-au depistat ardeii iuţi de contrabandă. Dacă n-ar fi fost opriţi, ardeii iuţi de contrabandă, veniţi din Egipt, ar fi pătruns prin efracţie în ţară şi-ar fi ajuns la o firmă din Bucureşti.

Ardeii iuţi prinşi fără acte, cu o valoare de aproximativ 7.000 de lei, au fost băgaţi de contrabandişti într-un container din ale cărui documente reieşea că ar fi fost încărcat doar cu 3.333 de colete cu 13.332 de kilograme de ardei gras, proaspăt.

Făcându-şi controlul cu sârg, vameşii noştri au descoperit însă şi 650 de colete care conţineau 2.600 de kilograme de ardei iute! Vameşii noştri ştiu foarte bine care-i diferenţa între ardeiul iute şi ardeiul gras, deci n-au putut fi duşi cu preşul.

Contrabandiştii i-au ascuns pe ardeii iuţi între coletele cu ardei graşi pentru a fi încadraţi la un alt cod tarifar, deoarece ardeii graşi au o taxă preferenţială. Din fericire, contrabandiştii n-au reuşit să-i introducă în ţară, datorită vigilenţei vameşilor.

Ardeii iuţi au fost reţinuţi de către autoritatea vamală, iar firma importatoare va fi amendată pentru introducerea lor ilegală în ţară. Autoritatea Naţională Vamală a mai reţinut în portul Constanţa în ultimul timp şi usturoi de contrabandă, nu doar ardei graşi.
   

×
Subiecte în articol: observator