x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Control judiciar prelungit pentru Sebastian Ghiță

Control judiciar prelungit pentru Sebastian Ghiță

17 Apr 2015   •   09:10
Control judiciar prelungit pentru Sebastian Ghiță

Deputatul PSD Sebastian Ghiță, cercetat penal în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, a ajuns la DNA Ploiești pentru a fi audiat. Totodată, procurorii au decis prelungirea controlului judiciar.

În acest dosar, procurorii anticorupție derulează cercetări față de mai multe persoane între care Iulian Herțanu, deputații Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, precum și președintele Consiliului Județean (CJ) Prahova, Mircea Cosma.

Herțanu este urmărit penal în stare de arest preventiv pentru constituire de grup infracțional organizat, fraudare de fonduri europene și evaziune fiscală. Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, aflați sub control judiciar, sunt acuzați de sprijinirea unui grup infracțional organizat, în timp ce Mircea Cosma este cercetat pentru folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru alții de bani, bunuri sau foloase necuvenite și sprijinire de grup infracțional organizat.

Măsura controlului judiciar expiră și în cazul lui Vlad și Mircea Cosma, președintele CJ Prahova neputând, pe parcursul celor 60 de zile de control judiciar, să-și exercite funcția.

Mircea și Vlad Cosma mai sunt inculpați într-un dosar în care au fost trimiși în judecată în aprilie 2014 pentru fapte de corupție.

×