x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Control la aeroporturi: Dacia, des în service

Control la aeroporturi: Dacia, des în service

de Valentin Gros    |    22 Oct 2020   •   19:30
Control la aeroporturi: Dacia, des în service

Cele mai multe din obiectivele de investiții ale Companiei Naționale de Aeroporturi București (CNAB) nu au fost realizate sau au fost realizate parțial, semnalează un raport al Corpului de control al primului-ministru, care a vizat perioada cuprinsă de la 1 ianuarie 2018 și până în prezent.

„În anii 2018 și 2019, la nivelul CNAB a fost înregistrat un grad de realizare a Programelor de investiții, de 4,31%, respectiv de 11,67%”, menționează raportul. De asemenea, un grad de realizare foarte scăzut a fost înregistrat la capitolul „lucrări de investiții”, de 1,35% în 2018, și de 2,46% în 2019.

Documentul citat se mai referă și la prețurile achitate pentru operațiuni precum repararea unor mașini din parcul auto propriu, acestea fiind remediate foarte des.

Astfel, “au fost decontate sume semnificative raportate la valoarea de achiziție a respectivelor active, înregistrându-se o prezență în service cu o frecvență relativ mare”. Reprezentanții Corpului de control dau ca exemplu costurile unor servicii pentru un autovehicul marca Dacia Duster, care erau cuprinse între 1.098,21 și 1.894,71 lei pe lună.

 

×