x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O mașină a intrat într-un copac căzut pe șosea din cauza furtunii, în Giurgiu

O mașină a intrat într-un copac căzut pe șosea din cauza furtunii, în Giurgiu

de Redacție Jurnalul    |    14 Iun 2024   •   08:53
O mașină a intrat într-un copac căzut pe șosea din cauza furtunii, în Giurgiu
Sursa foto: ISU Giurgiu

O mașină a intrat într-un copac rupt de furtună în județul Giurgiu. Copacul a căzut peste șosea, blocând ambele sensuri de mers. Zona a fost vizată de avertizări meteorologice de tipul cod roșu și cod portocaliu de vreme rea.

ISU Giurgiu a anunțat că în urma fenomenelor meteo periculoase care s-au înregistrat în noaptea de joi spre vineri, în municipiul Giurgiu și în mai multe comune ale județului, pompierii au fost solicitați să intervină pentru înlăturarea unor copaci căzuți pe partea carosabilă, pe autoturisme și cabluri de electricitate.

Cel mai grav caz s-a înregistrat pe DJ 504, în apropierea localității Vieru. Acolo s-a produs un accident rutier din cauza unui copac rupt de vânt, căzut pe șosea. În eveniment a fost implicat un singur autoturism, care a lovit copacul care bloca ambele sensuri de mers. Șoferul, în vârstă de 33 de ani, nu a fost rănit, însă autoturismul a fost avariat.

O altă intervenție dificilă a avut loc în parcarea blocurilor ANL din municipiul Giurgiu. O salcie ruptă de vânt a căzut peste un autoturism parcat. De asemenea, pompierii au acționat pentru îndepărtarea a peste 30 de copaci de pe partea carosabilă sau cabluri de electricitate.

Timp de o oră, 14 comune ale județului Giurgiu s-au aflat sub incidența unui cod roșu de vijelii puternice, rafale de peste 70-90 km/h, grindină de mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice.

Alte 39 de localități, printre care și municipiul Giurgiu, s-au aflat timp de o oră, sub o avertizare meteo tip cod portocaliu de vijelii puternice, rafale de 70-90 km/h, averse torențiale și descărcări electrice.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: copac furtuna accident giurgiu