x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copii au sărbătorit 1 Iunie practicând diferite sporturi pe Stadionul Arcul de Triumf

Copii au sărbătorit 1 Iunie practicând diferite sporturi pe Stadionul Arcul de Triumf

01 Iun 2022   •   17:35
Copii au sărbătorit 1 Iunie practicând diferite sporturi pe Stadionul Arcul de Triumf

Peste 500 de copii au sărbătorit Ziua Internaţională a Copilului practicând diferite discipline în cadrul unui eveniment organizat, miercuri, de Ministerul Sportului pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală.

Intitulat "Ziua Copiilor Sportivi", evenimentul multi-sportiv deschis publicului larg a fost organizat sub forma unor ateliere demonstrative, cu antrenamente susţinute de sportivi legitimaţi, sub îndrumarea unor antrenori de specialitate. Copiii au putut învăţa primele noţiuni din mai multe discipline precum baschet, tir cu arcul, rugby, fotbal, tenis, scrimă, fotbal-tenis, tenis de masă, lupte, arte marţiale, judo, kempo, box, arc istoric şi teqball.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, campion paralimpic la ciclism, a făcut alături de peste 150 de copii şi părinţi trei tururi cu bicicleta în jurul Stadionului Arcul de Triumf.

"Răsplata este că au venit azi mai multe sute de copii la acest eveniment. Îmi dau seama la aceste acţiuni că, de fapt, noi suntem strategia... pentru că noi dacă le oferim copiilor posibilitatea să facă sport, atunci ei cu siguranţă vor face. Sunt foarte fericit de reacţia lor, baza este să activăm copiii în sport. Am ţinut foarte mult în mandatul meu ca tinerii şi copiii să fie în centrul atenţiei. Sportul românesc are nevoie de copii, pentru că aceşti campioni de azi, pe care îi aplaudăm, au fost cândva copii care au crezut în visele lor. Azi vrem să arătăm cât de frumos e sportul şi ce posibilităţi oferă el. Avem aici sportivi mari care pot să îi îndrume pe copii şi să îi motiveze. Eu îmi doresc ca sportul românesc să se ridice la nivelul la care a fost acum câţiva ani buni. Şi peste 20 de ani m-aş bucura ca România să aibă câţiva campioni dintre cei prezenţi azi aici", a declarat ministrul.

×