x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copii învățați să salute legionar de ortodocșii din Neamț, la mitingul împotriva pașapoartelor biometrice

Copii învățați să salute legionar de ortodocșii din Neamț, la mitingul împotriva pașapoartelor biometrice

18 Mar 2013   •   13:26
 Copii învățați să salute legionar de ortodocșii din Neamț, la mitingul împotriva pașapoartelor biometrice
Contul de Facebook al lui Patrick André de Hillerin a fost blocat 2 zile din cauza unor extremiști religioși care au fost nemulțumiți de faptul că jurnalistul a postat o imagine cu șase copii care execută salutul nazist, scrie dcnews.

Patrick André de Hillerin a publicat un reportaj în ziarul ”Cațavencii” de la protestul unor fețe bisericești împotriva actelor biometrice. Printre aceștia se aflau și șase copii care, ținând în mână steagul țării, icoane și o poză cu Zelea Codreanu, executau salutul nazist, spre mândria protestatarilor.

”Copiii veniseră la miting tocmai din comuna Poiana Teiului, județul Neamț, într-un grup mai mare de călugări, călugărițe și mireni ce gravitează în jurul mănăstrii Petru Vodă. O femeie din grup îi descrie reporterului pe cei 6 copii drept mândria comunității, ei fiind văzuți deseori la slujbele ținute în mănăstire chiar și la 3 dimineața”, se arată în articol.
 
Patrick André de Hillerin a postat pe pagina de Facebook a ziarului Cațavencii poza cu cei trei minori. După aceea contul său a fost suspendat.

”Ieri și azi nu am putut folosi Facebook, contul meu fiind suspendat după ce am postat pe pagina Cațavencii imaginea celor 6 copii executând salutul nazist. Imaginea, de altfel, a fost ștearsă de pe pagină, după ce atinsese 500 de share-uri, dar și multiple raportări din partea celor lezați de imagine. Problema nu este asta. Problema este că cei lezați de imagine au fost fundamentaliști ortodocși și legionaroizi care voiau să ascundă sub preș mizeria. Asta este deranjant. extremiștii care vor să-și ascundă faptele de ochii lumii au câștig în fața informației. Asta pe o rețea socială fondată de un tip ai cărui coreligionari au fost măcelăriți în lagăre de concentrare de către amici ideologici ai celor care au cerut și obținut îndepărtarea imaginii. Dar nu este nimic. ele există pe site și vor continua să fie preluate. Nu se rezumă totul la Facebook”, a scris jurnalistul.
 
Azi, Patrick André de Hillerin a mai comentat pe contul său de Facebook: „Reiau această poză, cu explicațiile necesare: a fost surprinsă (nu regizată) ieri, în timpul mitingului împotriva actelor biometrice. Autorul seriei de fotografii este colegul meu Raul Gheba. Este vina lui exclusivă că de data asta și-a făcut bine meseria de jurnalist. Acei copii au venit din județul Neamț, într-un grup condus oarecum de către preotul Ieremia Mocanu, de la mănăstirea Petru Vodă. Staegurile și pozele cu CZ Codreanu fac parte din dotările pe care le-au adus de acasă, într-un lung drum cu trenul. Salutul este, probabil, parte a educației primite pe lângă acea mănăstire pe care cei mici o frecventează împreună cu părinții”.

×