x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copil de 9 ani, SOMAT de CAS Iaşi să-şi declare veniturile. Tatăl e revoltat: "E o absurditate"

Copil de 9 ani, SOMAT de CAS Iaşi să-şi declare veniturile. Tatăl e revoltat: "E o absurditate"

15 Ian 2013   •   14:10
Copil de 9 ani, SOMAT de CAS Iaşi să-şi declare veniturile. Tatăl e revoltat: "E o absurditate"

Un copil de 9 ani a fost somat de Casa de Asigurări de Sănătate Iaşi să-şi declare veniturile şi contribuţiile pentru ultimii patru ani. Băiatul a primit scrisoarea acasă,  iar tatăl a fost şocat în faţa demersului instituţiei. Acesta a încercat, în zadar, să ia legătura cu reprezentanţii CAS pentru a afla de ce copilul trebuie să depună declaraţiile şi se întreabă retoric dacă reprezentanţii statului se referă la "banii de buzunar ai copilului, la premiile şcolare de la Olimpiadele Naţionale sau la banii primiţi de la bunici de ziua lui".

Radu Ştefan Vicol, un băiat de 9 ani, din Iaşi, a primit acasă o înştiinţare prin care i se cere să depună declaraţiile, însoţite de deciziile de impunere anuale emise de organele fiscale, pentru perioada 2008-2012 şi să justifice plata/neplata contribuţiilor pentru aceşti ultimi patru ani, scrie RTV.NET.

Casa de Asigurări de Sănătate Iaşi vrea să ştie mai exact ce venituri a încasat băiatul de la vârsta de 5 ani.

"Nu cred că este o eroare de nume pentru că este trecut şi CNP-ul copilului. Mă intreb la ce declaraţie de venit se referă înştiinţarea asta. Ei îmi spun că, potrivit Codului Fiscal, îmi pun penalizări şi îmi dau amendă. Mi se pare culmea culmilor, este o absurditate. Este elev în clasa a III-a. Mă gândesc că s-au declarat premiile câştigate la olimpiade şi sunt puşi să plătească impozit pentru aceste premii. A fost anul trecut la un concurs, la olimpiada de matematică, unde a luat vreo 30 de lei. Mă întreb la ce venituri se referă. La banii de buzunar, la premiile şcolare de la Olimpiadele Naţionale sau la banii primiţi de la bunici de ziua lui?", spune revoltat Sorin Vicol, tatăl băiatului.

Vezi care a fost răspunsul CAS Iaşi pentru această scrisoare pe RTV.NET.


×
Subiecte în articol: copil somat cas venituri absurd