x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Corina Crețu explică de ce România riscă să piardă o parte din banii europeni destinați infrastructurii

Corina Crețu explică de ce România riscă să piardă o parte din banii europeni destinați infrastructurii

24 Ian 2020   •   11:48
Corina Crețu explică de ce România riscă să piardă o parte din banii europeni destinați infrastructurii

Europarlamentarul Pro România Corina Creţu atrage atenţia că România va pierde o mare parte din fondurile pentru infrastructură alocate din bugetul Uniunii Europene.


Creţu a declarat vineri că României i-au fost alocaţi zece miliarde de euro pentru infrastructură, însă rata de absorbţie la finalul anului 2019 a fost de doar 31%.

"Practic, se vor pierde foarte mulţi bani pe anul acesta, ceea ce nu ne va ajuta deloc în negocierile pentru banii pe exerciţiul financiar viitor, având în vedere că nu putem cheltui banii care s-au alocat pe anul acesta. Proiecte nu există depuse la Comisia Europeană. Eu, în iulie, când am plecat, am plecat cu toate proiectele de apă, canalizare, infrastructură, metrou, toate depuse şi aprobate", a afirmat Creţu.

Aceasta a vorbit la Iaşi şi despre necesitatea ca proiectele de autostrăzi Iaşi - Târgu Mureş şi Bacău - Braşov să fie incluse în Programul Operaţional de Infrastructură Mare, care va fi negociat de Uniunea Europeană şi Guvernul României pentru exerciţiul financiar viitor.

"În nod normal, ar trebui ca această autostradă Târgu Mureş - Iaşi, ca şi Bacău - Braşov să fie prinse în Programul Operaţional de Infrastructură Mare, care va fi negociat de Uniunea Europeană şi Guvernul României pentru perioada 2021- 2027. Este trist faptul că s-a scos într-adevăr de pe formula parteneriat public-privat, cu care Comisia Europeană nu era confortabilă, dar pe de altă parte avem o rată de absorbţie pe infrastructură de 31%", a precizat eurodeputatul. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: corina cretu