x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Corlăţean: Nu există nicio legătură între integrarea romilor şi aderarea României la Spaţiul Schengen

Corlăţean: Nu există nicio legătură între integrarea romilor şi aderarea României la Spaţiul Schengen

05 Oct 2013   •   12:45
Corlăţean: Nu există nicio legătură între integrarea romilor şi aderarea României la Spaţiul Schengen

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, apreciază, într-un interviu acordat publicaţiei franceze L'Express, că nu există absolut nicio legătură între integrarea romilor şi aderarea României la Spaţiul Schengen.

"După cum i-am spus deja omologului meu francez, Laurent Fabius, putem înţelege că subiectul romilor este o chestiune sensibilă în dezbaterile politice care au loc în prezent în Franţa. În acelaşi timp, contrar a ceea ce am citit în presa franceză, ţin să subliniez că nu există absolut nicio legătură între inserţia socială a romilor şi aderarea României la Spaţiul Schengen. Toţi cetăţenii europeni au dreptul la libera circulaţie în Uniunea Europeană, indiferent de apartenenţa sau nonapartenenţa unui stat la Schengen. Este vorba de unul dintre principiile fundamentale ale construcţiei europene!", a explicat Corlăţean în interviul preluat de Mediafax.ro.

"În plus, consider că ar fi păcat ca relaţia noastră bilaterală, fondată pe o îndelungată şi consistentă istorie comună, dar şi pe o reală afinitate politică şi culturală, să devină prizoniera unui calendar electoral. Am încheiat cu Franţa un ambiţios parteneriat strategic pe care dorim să îl dezvoltăm şi mai mult şi care implică o puternică reciprocitate. Dacă actualul Guvern francez nu mai este interesat de această reciprocitate, trebuie să fim informaţi - şi nu prin presă", a adăugat Corlăţean.



 


 


 

×