x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cornel Poteraşu şi-a declarat şi banii câştigaţi "la negru”

Cornel Poteraşu şi-a declarat şi banii câştigaţi "la negru”

de Violeta Fotache    |    11 Noi 2009   •   00:00



Cornel Constantin Poteraşu, consilier general în cadrul Consiliului General al Primăriei Municipiului Bucureşti, a fost ieri dat pe mâna procurorilor sub acuzaţia de fals în declaraţii. Inspectorii de integritate din cadrul ANI au constatat că datele cuprinse în declaraţiile de avere şi de interese, aferente anilor fiscali 2007 şi 2008, sunt incomplete şi inexacte. Poteraşu fie a declarat mai puţin decât a câştigat, fie a declarat şi banii câştigaţi "la negru", cum se zice.


INEXACTITĂŢI PE TOATE PLANURILE PROFESIONALE

Astfel, în calitate de consilier general la CGMB în toate declaraţiile de avere pentru anii 2007 şi 2008 a declarat mult mai puţini bani decât ar fi câştigat. Pentru anul 2007 a menţionat 98.700 de lei, faţă de 121.645 lei cât a obţinut în realitate. Pentru anul 2008, într-o declaraţie a precizat venituri mai mici cu peste 74.000 de lei, iar în alta a revenit crescându-şi veniturile declarate dar nu până la atingerea cuantumului sumelor reale câştigate.
C
a funcţionar public parlamentar - director general în cadrul Cabinetului Secretarului General al Camerei Deputaţilor, Cornel Poteraşu a comis o greşeală nemaiîntâlnită şână în prezent de inspectorii de integritate. El a declarat pentru anul 2006 venituri de 14.000 de lei, însă în realitate, conform actelor puse la dispoziţie de instituţiile competente, Poteraşu nu a realizat nici un venit în acel an. Cu alte cuvinte, Poteraşu şi-a declarat banii câştigaţi "la negru".

Ca director general adjunct la Registrul Auto Român, Poteraşu  şi-a declarat pentru anul 2007 un venit de aproape opt ori mai mic decât cel real. Ca membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Cornel Poteraşu a declarat pentru anul fiscal 2008 un venit mai mic cu 62.000 de lei, acelaşi lucru făcându-l şi pentru veniturile realizate în 2008 ca membru în CA Regia Autonomă "Monitorul Oficial" SA.

Inspectorii ANI au sesizat Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 şi până la soluţionarea cauzei de către procurori au suspendat verificările în acest caz. Precizăm că ANI a demarat controlul averii lui Cornel Poteraţu întrucât acesta nu şi-a depus declaraţiile în termen, fapt pentru care el a şi fost amendat contravenţional cu suma de 500 de lei.

×
Subiecte în articol: observator