x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Corturi anti-caniculă şi puncte de prim-ajutor, de azi, în Capitală. VEZI UNDE

Corturi anti-caniculă şi puncte de prim-ajutor, de azi, în Capitală. VEZI UNDE

19 Iun 2012   •   07:07
Corturi anti-caniculă şi puncte de prim-ajutor, de azi, în Capitală. VEZI UNDE

Primele corturi dotate cu aer conditionat, medicamente si aparatura de specialitate vor fi amplasate, in zonele centrale si in cele aglomerate, de marti, in Capitala, iar programul strandurilor si cel al bailor publice va fi prelungit pana la ora 22.00.

Potrivit reprezentantilor municipalitatii, in caz de necesitate, cetatenii au la dispozitie si doua puncte de prim-ajutor cu personal medical specializat, aparatura medicala si medicamente, apa si aer conditionat. Punctele de prim ajutor sunt in Pasajul Unviersitatii si in Complexul Grozavesti.

Avand in vedere temperaturile ridicate, atat programul strandurilor Municipalitatii (strandul Dambovita si strandul Giulesti) cat si programul bailor publice (Grivita si Giulesti) va fi prelungit pana la ora 22.00. Copiii (pana in 14 ani) au acces gratuit la baile publice.

Directia de Asistenta Sociala (DGASMB) are amenajate mai multe puncte de prim ajutor unde bucurestenii pot beneficia de apa si aer conditionat (in intervalul orar 08.00 -17.00):

- Policlinica Sociala din str. Dristor nr.81-88, (unde se fac inclusiv masuratori ale tensiunii arteriale)

- Sediul DGASMB din str. Foisorului nr. 56-58, sector 3,

- Centrul multifunctional “Invingem autismul', Sos. Stefan cel Mare, nr. 1-3, sector 1,

- Sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5, sector 4,

- Cantina sociala Grivita – calea Grivitei 216 sector 1

- Cantina sociala Dacia – b-dul Dacia nr 96, sector 2

- Cantina sociala Agricultori – str. Orzari nr 48, sector 2

- Cantina sociala Ferentari – Calea Ferentari nr 191 – sector 5

- Cantina sociala Sfantul Constantin – str. Sfantul Constantin nr. 1, sector 1.

- Centrele de ingrijire si educatie timpurie pentru copii din Bdul. Ghencea nr. 34, sector 6, Str. Nerva Traian, nr. 8, sector 3, Str. Lucretiu Patrascanu, nr. 17, sector 3, Bdul. Theodor Pallady, nr. 37, sector 3, str. Ceairului nr. 13, sector 3.

Pentru oamenii cu venituri mici, cat si pentru cei care nu au apa curenta, DGASMB asigura in incinta Complexului de servicii sociale pentru adulti Sf. Ioan din Bdul. Theodor Pallady, nr. 64, sector 3 si la sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5 sector 4, o baie complet amenajata pentru igiena personala, intre orele 08.00-17.00.

De asemenea, DGASMB intreprinde in acest an primele activitati de monitorizare a persoanelor varstnice peste 75 ani, aflate in evidenta institutiei, prin vizite si apeluri de tip “check' zilnice, datorita faptului ca este cunoscut ca aceasta categorie de varsta este extrem de vulnerabila la temperaturi ridicate.

Astfel, bucurestenii pot comunica, la numarul de telefon cu apel gratuit 0800.821.218, cazurile de persoane peste 75 ani, care locuiesc singure si nu au apartinatori, in vederea luarii lor in evidenta.

Totodata, programul spalatoriilor sociale (Calea Grivitei 216, Salcetului nr.5 si bd. Theodor Pallady nr.64) a fost prelungit pana la ora 19.00.

In ceea ce priveste Planul de Igienizare a Capitalei, operatorii de salubrizare continua actiunile de spalare a trotuarelor de doua ori pe zi, vor matura strazile si vor elimina toate acumularile necontrolate de deseuri. Se monitorizeaza zonele de periferie astfel incat sa se intervina imediat in cazul in care apar noi depozite necontrolate de deseuri.

De asemenea, continua tratamentele de combatere a tantarilor atat in exterior (spatii verzi, parcuri, aliniamente stradale de pe marile bulevarde) cat si in subsoluri si scari de bloc. Se monitorizeaza si evalueaza continuu zonele unde pot aparea focare cu tantari si/sau sobolani.

×