x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Corveta "Contraamiral Horia Macellariu" pleacă în misiune internaţională

Corveta "Contraamiral Horia Macellariu" pleacă în misiune internaţională

de Agerpres    |    04 Aug 2012   •   12:30
Corveta "Contraamiral Horia Macellariu" pleacă în misiune internaţională

Corveta "Contraamiral Horia Macellariu" va pleca duminica dupa-amiaza, din Portul militar Mangalia, in misiune internationala urmand sa se alature Gruparii navale BLACKSEAFOR, in perioada 6-24 august, la cea de-a unsprezecea activare.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Comandamentul Flotei, Portul Golcuk din Turcia va gazdui anul acesta festivitatea schimbarii anuale a comenzii gruparii, intre reprezentantii fortelor navale ale Federatiei Ruse si Turciei.

Activitatile Gruparii navale aflate sub pavilionul BLACKSEAFOR vor cuprinde exercitii de aparare colectiva, cautare si salvare a oamenilor cazuti in apa, interventie pentru ajutorarea unei nave avariate, precum si actiuni de limitare a efectelor unor accidente cu repercusiuni asupra mediului.

De asemenea, programul activarii cuprinde vizite in porturile Golcuk si Trabzon (Turcia) si Novorossijisk (Federatia Rusa), in scopul intaririi increderii si bunei intelegeri intre statele participante. Pe timpul stationarii in porturi se vor desfasura activitati demonstrative, intalniri cu oficialitati militare si civile, conferinte de presa, activitati sociale si vizite la bordul navelor.

Corveta "Contraamiral Horia Macellariu" este comandata de capitan-comandorul Liviu Coman si are la bord, pentru aceasta misiune, un echipaj alcatuit din 90 marinari.

Gruparea BLACKSEAFOR este conceputa ca o forta care actioneaza 'la chemare' si este activata de doua ori pe an pentru a desfasura exercitii navale. Comanda Gruparii este asigurata, in conformitate cu protocolul de infiintare, succesiv de cele sase state riverane Marii Negre care participa cu forte: Bulgaria, Georgia, Romania, Federatia Rusa, Ucraina si Turcia.

×