x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Costel Alexe a demis conducerea APM București: Am aflat de pe Facebook despre gradul uriaș de poluare din Capitală

Costel Alexe a demis conducerea APM București: Am aflat de pe Facebook despre gradul uriaș de poluare din Capitală

02 Mar 2020   •   12:02
Costel Alexe a demis conducerea APM București: Am aflat de pe Facebook despre gradul uriaș de poluare din Capitală
Sursa foto: Lucian Alecu

Costel Alexe, ministrul Mediului, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă că a solicitat demiterea conducerii Agenției pentru Protecția Mediului București (APM), în condițiile în care agenția are mari probleme de comunicare și de management. El sustine ca autoritatile care aveau obligatia sa il instiinteze cu privire la aceasta situatie nu au facut-o, iar el a aflat de pe Facebook despre situatia critica din Capitala.

"Noroc ca eram treaz", a spus Alexe.

„Avem și în minister un elefant – ANPM, care, în acest moment are carențe de comunicare și management... Am solicitat demiterea conducerii APM București”, a spus Costel Alexe.

Acesta a declarat că nu este admis ca, atunci când există situații de depășire a limitelor de poluare, așa cum a fost cea din noaptea de duminică spre luni, ministerul să fie anunțat cu întârziere de APM.

Costel Alexe a mai spus în cadrul conferinței că toate stațiile pe care le deține Ministerul Mediului au înregistrat duminică noaptea depășiri ale nivelului maxim admis de poluare.

„Aseară, la toate stațiile pe care le deține Ministerul Mediului au fost înregistrate depășiri: la Lacul Morii, de opt ori”, a spus Alexe.

Potrivit acestuia, poluarea a fost generată în principal de un incendiu izbucnit la Crevedia, dar și de incendiul de la Gara de Nord.

„Din discuția cu ISU, a fost un incendiu de vegetație forestieră, pe 5.000 de mp, la Crevedia, acel incendiu de la Gara de Nord, din miezul noptii și alte incendii provocate de populație din jurul Bucureștiului”, a spus Alexe.

Ministrul Mediului a mai precizat că ,în cadrul județului Ilfov „există 46 de firme autorizate și în municipiul București 69, care au acest proces de ardere. Am stabilit că până la finalul săptămânii vom controla toate sursele de ardere de pe raza București-Ilfov pentru a vedea dacă toți acești operatori dețin mijloace de măsurare a poluării”.

Un incendiu a izbucnit în noaptea de duminică spre luni la o cameră de birouri din Gara de Nord din Capitală. 34 de oameni, angajaţi şi călători, au fost evacuaţi.

Mediafax

×
Subiecte în articol: costel alexe