x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cotele de inundaţie pe Dunăre, depăşite la Gruia, Calafat, Bechet, Corabia, Măgurele, Zimnicea

Cotele de inundaţie pe Dunăre, depăşite la Gruia, Calafat, Bechet, Corabia, Măgurele, Zimnicea

10 Iun 2010   •   00:00

Debitul Dunării la intrarea în ţară a fost în creştere în ultimele două zile, ajungând la 13.100 de metri cubi pe secundă, peste media multianuală a lunii iunie, cotele de inundaţie fiind depăşite la staţiile Gruia, Calafat, Bechet, Corabia, Turnu Măgurele şi Zimnicea, a anunţat, azi, INHGA.



"Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Bazias) în intervalul 09.06-10.06.2010 a fost în creştere (13.100 mc/s), peste media multianuală a lunii iunie (6.400 mc/s). Aval de Porţile de Fier, debitele au fost în creştere pe sectoarele Gruia-Corabia şi Cernavodă-Tulcea şi în scădere pe sectorul Turnu Măgurele-Călăraşi. Nivelurile Dunării se situează peste cotele de inundaţie la staţiile hidrometrice Gruia, Calafat, Bechet, Corabia, Turnu Magurele, Zimnicea şi peste cotele de atenţie la staţiile hidrometrice Gruia, Giurgiu, Olteniţa, Călăraşi, Feteşti, Cernavodă, Hârşova, Brăila, Galaţi, Isaccea şi Tulcea", se arată într-un comunicat de joi al Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) privind situaţia hidrologică pe râuri şi pe Dunăre.

Potrivit hidrologilor, debitele pe râurile din ţară sunt în general în scădere, exceptând râurile din bazinul Bârladului, unde au fost staţionare. Astfel, se situează peste cotele de inundaţie râurile Crasna, la staţia hidrometrică Domăneşti, şi Bega Veche, la staţia hidrometrică Beregsau. Cotele de atenţie au fost depăşite pe râurile Crasna, la staţia hidrometrică Berveni şi pe Bega Veche, la staţia hidrometrică Cenei.

INHGA menţionează că în continuare se menţine avertizara hidrologică pentru Dunăre emisă în 5 iunie, precizând că începând de miercuri a intrat în vigoare codul portocaliu de inundaţii pe sectorul Dunării din judeţele Giurgiu şi Călăraşi.

×
Subiecte în articol: observator