x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Covasna / Peste 1.500 de semnături împotriva demiterii directorilor maghiari

Covasna / Peste 1.500 de semnături împotriva demiterii directorilor maghiari

22 Iun 2009   •   00:00

Peste 1.500 de cetăţeni din municipiul Sfântu Gheorghe au semnat petiţia de protest iniţiată de UDMR faţă de demiterea din funcţii a unor directori maghiari de deconcentrate.



Campania de strângere de semnături a fost declanşată în urmă cu zece zile şi se înscrie în şirul acţiunilor de protest derulate în ultimele patru luni de UDMR în mai multe localităţi din Transilvania.

La finalul campaniei de strângere de semnături, care se va derula în luna iunie, petiţia va fi înaintată Guvernului României şi Parlamentului European cu scopul de a aduce la cunoştinţa autorităţilor statului şi a comunităţii europene faptul că membrii comunităţii maghiare dezaprobă schimbarea din funcţii pe criterii etnice.

Liderii UDMR susţin că înlocuirea directorilor instituţiilor deconcentrate a îmbrăcat în judeţul Covasna forma 'epurării etnice', maghiarii fiind înlocuiţi cu români, scrie Agerpres.

Conducerile filialelor PSD şi PD-L Covasna au negat acuzaţiile aduse, afirmând că schimbările au avut la bază strict criterii politice şi profesionale. Liderii celor două organizaţii judeţene ale PSD şi PD-L au declarat, în repetate rânduri, că UDMR trebuie să înţeleagă că nu mai este la guvernare şi să accepte jocul politic, asemenea PNL care e în opoziţie.

×
Subiecte în articol: observator