x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Covid 19: Aproape 2.000 de unități de învățământ sunt în scenariul roșu

Covid 19: Aproape 2.000 de unități de învățământ sunt în scenariul roșu

20 Oct 2020   •   15:37
Covid 19: Aproape 2.000 de unități de învățământ sunt în scenariul roșu

Aproape 2.000 de unități de învățământ din România sunt în scenariul roșu din cauza epidemiei de Covid 19, iar cursurile se fac doar online. Cei mai mulți elevi români vin la școală în fiecare zi, dar sunt și numeroase unități în care cursurile se fac în sistemul hibrid.

 

Potrivit cifrelor prezentate luni de Ministerul Educației și Cercetării, la nivel național sunt 10.736 de unități de învățământ în care preșcolarii și elevii vin zilnic la cursuri. Alte 5.031 de unități de învățământ se află în Scenariul 2 care presupune participarea prin rotație, la o săptămână sau două, la cursurile față în față și la cursurile online.

În final, există și 1.889 de unități de învățământ în Scenariul 3 care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor doar la activități online. Nu toate școlile în care nu se fac cursuri față în față sunt afectate de epidemia de Covid 19.

„Menționăm că dintre cele 1.889 de unități aflate în această situație, 284 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 1.605 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, a anunțat Ministerul Educației și Cercetării.

 

×
Subiecte în articol: scenariul rosu şcoli covid 19