x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Creştere semnificativă a traficului la frontieră. 3.800 de poliţişti desfăşoară activităţi de supraveghere şi control

Creştere semnificativă a traficului la frontieră. 3.800 de poliţişti desfăşoară activităţi de supraveghere şi control

18 Aug 2024   •   16:40
Creştere semnificativă a traficului la frontieră. 3.800 de poliţişti desfăşoară activităţi de supraveghere şi control

Poliţia de frontieră anunţă că se aşteaptă, duminică, o creştere semnificativă a traficului în punctele de frontieră, în special la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria, precizând că aproximativ 3.800 poliţişti de frontieră desfăşoară activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Potrivit unui comunicat transmis duminică, în ultima zi a minivacanţei de Sfânta Maria, mulţi români care au călătorit în afara graniţelor ţării, dar şi cei stabiliţi în străinătate se întorc la reşedinţele lor.

"Având la bază experienţa anilor trecuţi, când media valorilor de trafic în timpul unei astfel zile a depăşit jumătate de milion de persoane la nivel naţional, ne aşteptăm şi de această dată la o creştere semnificativă a traficului în punctele de frontieră, în special la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria. Aproximativ 3.800 poliţişti de frontieră desfăşoară activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat", precizează sursa citată.

La nivelul tuturor structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Române au fost suplimentate arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere şi, de asemenea, a personalului planificat pentru controlul documentelor, mai anunţă Poliţia de Frontieră.

Potrivit sursei citate, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II se lucrează pe 10 artere de control pe sensul de ieşire din ţară, capacitatea maximă de infrastructura acestui punct, iar în punctele de trecere ale frontierei de la graniţa cu Bulgaria este planificat personal pentru controlul documentelor pentru toate arterele de pe sensul de intrare în ţară, fiind folosite inclusiv echipamente mobile de control, în cazul în care situaţia o impune.

Poliţia de Frontieră recomandă călătorilor utilizarea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internaţional de la frontiera de vest şi sud, menţionând că la frontiera româno-ungară sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, iar la graniţa cu Bulgaria - 11 puncte de trecere cu specific rutier.

Autorităţile din Bulgaria efectuează lucrări de reparaţii pe partea bulgară a Podul Prieteniei dintre Ruse şi Giurgiu, lucrări ce se desfăşoară zilnic şi care vor dura aproximativ doi ani, în perioada reparaţiilor, circulaţia desfăşurându-se alternativ, pe o singură bandă, în sistem semaforizat, mai precizează sursa citată.

De asemenea, punctele de prim ajutor instalate în punctele de trecere a frontierei Nădlac II Giurgiu de către autorităţile locale, la solicitarea Poliţiei de Frontieră, rămân operaţionale în perioada weekend-urilor.

Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la traficul transfrontalier, pentru scurtarea timpului de control şi fluidizarea traficului:

- verificarea valabilităţii documentului de călătorie cu care se intenţionează tranzitarea frontierei;

- deţinerea documentelor necesare pentru călătoria minorilor;

- conducătorii mijloacelor de transport să se asigure că au documentele necesare pentru autovehicul: permisul de conducere valabil şi corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus, certificatul de înmatriculare şi dovada inspecţiei tehnice periodice;

- pentru bunurile deţinute (altele decât cele de uz personal) să se păstreze documentele de provenienţă şi să se respecte prevederile legislaţiei vamale din România;

- documentarea, în prealabil, cu privire la condiţiile particulare de intrare şi şedere în statele în care se intenţionează efectuarea călătoriei, informaţii care se regăsesc pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe;

- pasagerii să se prezinte la aeroport în intervalul de timp indicat de companiile de zbor şi de administraţia aeroporturilor;

- consultarea aplicaţiei Trafic On-line, de pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o estimare a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Poliţia de Frontieră mai precizează că, la frontiera externă (graniţa cu Serbia, R. Moldova şi Ucraina), la timpul necesar efectuării controlului de frontieră se mai adaugă şi cei necesari efectuării formalităţilor de către celelalte autorităţi (Direcţia Generală a Vămilor, Autoritatea Sanitar Veterinară, CNAIR, Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală, Autoritatea Naţională Fitosanitară).

AGERPRES

×